hola

La Carolina Fernández és una veina de Santa Perpètua que ha reemprès una parada del Mercat Municipal gràcies al servei gratuït Reempresa de la Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Aquest punt local té l’objectiu de salvar empreses les quals les persones propietàries no poden continuar tenint. La Carolina va conèixer el servei i ara és propietària de la parada de pesca salada que hi ha al Mercat Municipal de Santa Perpètua. En aquest reportatge la reemprenedora explica la seva experiència com a usuària de Reempresa i els beneficis de treballar al Mercat Municipal, un entorn tradicional, de proximitat i que ofereix un tracte molt personal i individualitzat a la clientel·la.

El Punt Reempresa de la Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat un nou cas d’èxit amb la cessió d’una parada del Mercat Municipal. La principal funció de Reempresa és salvar empreses viables i els llocs de treball que ocupen, quan per diferents circumstàncies, ja sigui per jubilació, canvi de domicili o conciliació familiar els seus titulars no poden continuar atenent-les. Aquest servei treballa amb persones empresàries i reemprenedores del territori de l’Eix de la Riera de Caldes.

Des de l’1 de gener del 2022, Carolina Fernández és propietària de la parada de pesca salada al Mercat Municipal. Ella presenta el seu negoci com a diferent per la qualitat dels productes i els preus competitius. A més de pesca salada, la Carolina també ofereix conserves i una gran varietat d’olives. La parada que ha adquirit la Carolina procedeix d’una persona que s’ha jubilat i, com ella ja ha treballat a un mercat de Barcelona amb la pesca salada, s’hi va animar a preguntar per la concessió del negoci. La Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament va oferir a la Carolina a assessorar-la i acompanyar-la en el procés de reemprenedoria a través del pla de negoci, formació especialitzada i el suport necessari per començar amb l’activitat. El servei Reempresa ofereix assessorament individualitzat per als plans de cessió i de reempresa, des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda.

La Carolina valora molt positivament l’ajuda que ha rebut de Reempresa, ja que “en el moment de la negociació, al desembre i amb els festius al mig, ells van estar presents en tot moment. S’havien de fer molts papers i tenir en compte moltes coses i tot en menys d’un mes. L’acompanyament i el suport ha estat boníssim, si no hagués estat per ells m’hauria tornat boja”. La reemprenedora ha valorat que les negociacions per adquirir la parada han estat “realment fàcils” i recomana a totes aquelles persones que estan pensant a reemprendre que optin per l’ajuda d’aquest punt local. “A la gent que està en la fase inicial de reemprendre els hi dic que s’arrisquin, que jo ho he fet i ha anat bé, i que es deixin ajudar perquè en el meu cas, tot i els nervis, ha estat fàcil” explica la Carolina, qui també reconeix que ha fet difusió del servei local.

Reempresa funciona com un espai físic i virtual per acollir persones emprenedores i cedents, coordinar l’oferta i la demanda de negocis en traspàs i posar a la seva disposició els diferents serveis que ofereixen. L’èxit del servei s’ha vist reflectit en que aquest va rebre el segon premi Reempresa 2021, un certamen organitzat per la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, pel nombre de casos d’èxit acreditats el 2020, amb un total de vuit.

Les persones que estiguin interessades a conèixer el Servei Reempresa i tot el que ofereix poden trucar al 93 544 61 63 o enviar un correu electrònic a mvalle@staperpetua.cat.

 

“El Mercat Municipal cal mantenir-lo viu”

El Mercat Municipal de Santa Perpètua cerca persones emprenedores per ocupar parades disponibles de productes frescos i congelats. Aquestes han anat abaixant les persianes per diversos motius i ara es troben llestes per a tornar a endegar la seva activitat.

La Carolina, a través de Reempresa, ha donat continuïtat a l’activitat d’una parada que gairebé desapareix per la jubilació de la persona propietària. La paradista destaca que “el Mercat és un espai on s’aconsella a la gent, el tracte és molt personal i jo convido a aquelles persones que vulguin emprendre que vinguin a veure l’ambient, que s’informin a l’Ajuntament de les parades que hi ha lliures i veuran que els requisits no són tan difícils”. La reemprenedora anima a proposar nous models de negoci si hi ha persones que tenen alguna idea diferent que encara no estigui present al mercat. A més, ha expressat que “els paradistes que estem aquí sempre donarem suport a la persona emprenedora a posar el negoci en marxa. L’ajudarem al que calgui. És un ambient molt bonic i que cal mantenir viu”.

0
0
0
s2sdefault