hola

L’ONGD SPSolidària ha construït un centre mèdic a la localitat d’Agoïnitt (Mauritània). Aquest ha estat el darrer projecte executat per a l’entitat i que s’ha dut a terme amb la subvenció de l’Ajuntament de Santa Perpètua a través de la convocatòria 2021 per a projectes de cooperació internacional. L’equipament sanitari compta amb una sala de parts, dues sales de tractament, una d’hospitalització i una de consulta, a més dels despatxos, farmàcia i una zona exterior per a una ambulància.

SPSolidària treballa en codesenvolupament i això significa que cada projecte s’estudia, es decideix, es redacta i s’executa juntament amb la comunitat beneficiària que també aporta econòmicament. Aquest nou dispensari a Agoïnitt és un bon exemple, segons ha expressat l’ONGD local.

L’entitat ha explicat que fa uns cinc anys la comunitat de persones migrades procedents d’Agoïnitt que viuen a Santa Perpètua i en municipis veïns va contactar amb SPSolidària i va començar a treballar en tallers de l’ONGD. L’any 2019, gràcies a un projecte de la Taula Catalana de Codesenvolupament subvencionat per la Generalitat, l’Associació pel Desenvolupament i Unitat d’Agoïnitt, ADUA Catalunya, va aprendre a elaborar un projecte de cooperació en els seus pobles d’origen. La presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, ha afirmat que “és un projecte de codesenvolupament en el que les persones migrants han esdevingut realment agents de cooperació”.

SPSolidària i ADUA han elaborat aquest projecte que inclou, a més de la construcció del nou dispensari i el seu equipament, la formació de nou personal per atendre les persones de la zona. El projecte que ha superat els 62.000 euros de cost total ha comptat amb el finançament de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda (31.174,58 euros), SPSolidària, la comunitat d’immigrants a la diàspora i els mateixos beneficiaris. L’entitat ADUA ha sufragat el cost de la formació de dues matrones a la capital provincial. Aquestes professional són dones d’Agoïnitt i prestaran servei en les noves instal·lacions de la seva localitat.

Aquest projecte incideix en diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Concretament, el 3 sobre Salut i Benestar, el 5 d’Igualtat de gènere, el 7 d’Energia néta i no contaminant, el 10 de Reducció de les desigualtats, l’11 de Ciutats i comunitats sostenibles i el 17 d’Aliances per assolir els objectius.

Aymerich ha volgut destacar “l’àmplia participació i la implicació de tota la població, aportant tant fons per al finançament com treball voluntari de tota la comunitat, l’administració i molt especialment les dones, impulsores del projecte en tot moment”. Aquest nou dispensari donarà servei als 9.000 habitants que té Agoïnitt i a altres set petits nuclis de població.

 

Foto: Imatge exterior del nou centre mèdic d'Agoïnitt encara sense obrir / ADUA i SPSolidària

0
0
0
s2sdefault