hola

Amb 35 anys d’història, la publicació municipal es manté com el referent informatiu per a la població de Santa Perpètua i com un mitjà de comunicació veraç, plural i transparent. L’Ajuntament va editar el primer butlletí municipal l’any 1980, però no va ser fins el 1988 quan va néixer la capçalera l’Informatiu, que inicialment va ser mensual, fins que amb l’edició del 23 de desembre de 1991 es va passar a la periodicitat quinzenal. A aquesta data es remunta l’actual numeració. “Estem molt contentes de celebrar aquestes 700 edicions de l’Informatiu, una publicació de qualitat, elaborada per un equip de professionals, que cada quinze dies arriba a les bústies i explica tot allò que passa al nostre municipi”, ha manifestat el regidor de Comunicació, Marçal Solà, que ha afegit que “mantenir informada a la ciutadania és una obligació del govern municipal però també és un exercici de transparència i el nostre compromís amb les persones per assolir una Santa Perpètua més cohesionada i democràtica”. Solà també ha recordat que “els mitjans municipals tenim una doble celebració aquest mes de març: l’Informatiu fa 35 anys i Ràdio Santa Perpètua compleix 34 el dia 5”.

La redacció de l’Informatiu està formada per un equip de periodistes amb una dilatada trajectòria en informació local i en la seva majoria veïns i veïnes de Santa Perpètua que participen en la vida social del municipi: realitzant les cobertures informatives però també participant en entitats i gaudint de les activitats.

El tiratge actual de l’Informatiu és d’11.400 exemplars que cada quinze dies es reparteixen a les bústies del municipi, comerços i equipaments públics. La publicació presenta amb regularitat 32 pàgines, amb seccions com En portada, l’Entrevista, Actualitat, Cultura, Esports, La Ciutat, Convocatòries i l’Agenda. També inclou l’opinió de la ciutadania, mitjançant l’espai de cartes i l’enquesta, i dels grups municipals, amb una pàgina específica. Consta de 22 edicions anuals i des de l’any 2004 inclou publicitat comercial, que gestiona l’empresa adjudicatària GPL, qui també té encomanada la impressió i la distribució.

L’Informatiu va rebre el 2010 el Premi Arrel de la Diputació de Barcelona com a millor butlletí municipal de la província. Avui és un mitjà de comunicació multicanal, que inclou les edicions en paper i digital, a més d’una activa presència a les xarxes socials twitter i instagram, on compta amb 2.271 i 4.165 seguidors/ores, respectivament, i d’un canal youtube, amb una vuitantena de subscripcions.

Paral·lelament a la tasca informativa i en la seva funció de fomentar el debat públic per a la participació ciutadana i promoure les activitats de la societat civil, la publicació presenta propostes com l’edició especial del Dia dels drets de la infància i l’adolescència, que edita des de fa set anys, el projecte Portes Enfora i l’exposició i el cicle Darrere l’objectiu.


Foto: Equip del Consell de redacció / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault