hola

Antonio Aguilera és membre de la Fundació Savia pel compromís i els valors i va visitar Santa Perpètua el mes de juny per donar suport a la presentació pública de l’entitat Residu Zero SPM i el seu compromís amb un canvi d’hàbits en el consum i en la generació de residus. La Fundació Savia també treballa, entre d’altres, per impulsar la creació de la figura del Defensor de les generacions futures. En aquest sentit Residu Zero va formalitzar la seva adhesió a aquesta proposta, que ja compta amb el suport de 217 ajuntaments.


Assisteixes a la presentació de l’entitat Residu Zero SPM com a membre de la Fundació Savia per donar suport a aquesta iniciativa. Per què?
Des de Fundació Savia som uns convençuts d’una societat civil implicada i participativa i els objectius de Residu Zero en quant a conscienciació de com actuem els consumidors és un bon exemple. Assumeixen la tasca de responsabilitat tant en l’avui com en el futur dels que han de venir. Fomenten, com nosaltres, una conducta responsable en tota petita acció diària i això ens sembla importantíssim.


Des de la Fundació Sàvia s’està impulsant la creació de la figura del Defensor de les Generacions Futures. En què consisteix?
En els debats que organitzem i de manera permanent ha sortit sempre la qüestió que si actuem com ho estem fent ara, què li deixarem als nostres fills i néts? Més que una herència sembla que els hi deixarem un càstig. Vam estar investigant i vam veure que no existia cap ens que es preocupés amb bon criteri de com afecten totes aquestes decisions al futur i a aquells que hi visquin i per això vam posar-nos en contacte amb les Nacions Unides per plantejar aquesta idea d’un Defensor de les generacions futures.


I quina va ser la seva resposta?
Per la nostra sorpresa, va respondre a la nostra petició expressant que havíem d’impulsar la idea i sumar demandes. Estem cercant el suport dels ajuntament i ja són 217 els que en el seu Ple han aprovat la moció que proposem i que representen a gairebé quatre milions de ciutadans. A Ajuntaments estem incorporant mancomunitats de municipis, diputacions, grups de desenvolupament, empreses privades, cooperatives, associacions, universitats... i ara també Residu Zero SPM


I anar sumant forces...
Anant generant un debat col·lectiu per ser més i tenir una veu més forta per quan arribi al Parlament estatal i europeu.


La voluntat és anant construint des de l’acció civil?
Sempre. Estem convençuts que la societat civil és qui trepitja el terreny i veuen com les decisions que es prenen canvien el lloc on viuen i és ella qui ha de fer força per canviar i per tal que les persones allunyades del territori triïn les millors decisions. És una responsabilitat de tothom.


Foto: Antonio Aguilera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Carla Miró: “La ciència necessita més dones que aportin la seva visió i inclinin la balança cap a la igualtat”
Carla Miró: “La ciència necessita més dones que aportin la seva visió i inclinin la balança cap a la igualtat”

El dia 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència perquè [ ... ]

''És un orgull que els Fondistes portin la flama del Canigó i facin l'encesa de la foguera''
''És un orgull que els Fondistes portin la flama del Canigó i facin l'encesa de la foguera''

Un any més el Club Fondistes Fem Força ha participat a l'encesa de la foguera de Sant Joan fent un [ ... ]

Daniel Muñoz: “Veure en funcionament el vehicle que hem construït ja és una recompensa”
Daniel Muñoz: “Veure en funcionament el vehicle que hem construït ja és una recompensa”

L’equip del CREVE afronta la celebració de l’ElectroCat amb il·lusió. Després de mesos dedicant [ ... ]