hola

Entrevista Xavi Isern

El tercer disc de The Perfect Fool va arribar a la Ràdio i ràpidament va seduir tothom. Simply therapeutic és una combinació del saber fer, del bon gust, de l'experiència i de les ganes de fer les coses ben fetes. Una música senzilla d'escoltar però a l'hora molt treballada. Aquesta banda de pop rock és l'aposta definitiva de Ràdio Santa Perpètua per a la tercera Ràdio Music Sessions per al divendres 5 de desembre a CAM Bernades. L'Albert Alegre, el Xavi Isern, el Pau Soler i el David Garriga ens presentaran el seu dar­rer disc i les noves cançons que preparen per al seu nou treball, íntegrament en català. En aquesta entrevista, però, volem conèixer la història d'un músic perpetuenc. Entre els The Perfect Fool n'hi ha un que és d'aquí, el Xavi Isern.

Ets perpetuenc de sempre, també ets músic de sempre?

Què va! Va ser bastant tard. Amb l'adolescència vaig començar a tocar la guitarra amb un grupet però no va ser fins als vint i llargs quan vaig agafar el baix i m'ho vaig prendre seriosament.

Què et va seduir de la música?

Al principi no era res seriós però poc a poc vaig començar a posar-me les piles fins que va arribar The Perfect Fool, l'aposta musical més formal.

On has crescut musicalment parlant?

A Santa Perpètua, no hi havia encara l'Escola de Música quan vaig començar així que als pobles del voltant vaig iniciar la meva formació musical. En crear-se l'Escola de Música, vaig anar allà de cap, a fer solfeig i, després, amb la incorporació de la música moderna, també vaig fer formació instrumental.

Abans no era tan fàcil com ara, això de fer música...

Ara és més fàcil. Els nens, ja de petits, tenen l'oportunitat d'anar a l'Escola de Música i formar-se. Abans hi havia poques opcions.

T'haguéssis volgut dedicar a la música?

Sincerament, quan ets més jovenet, sí, això de veure't com una estrella del pop i el rock, mola! Sí, clar! A mida que passen els anys fas música perquè t'agrada i gaudeixes i no tant per fer-te famós! Ara tenim les nostres feines i tocar per gaudir ja t'omple.

Com va néixer The Perfect Fool?

Fa deu anys el grup on tocava es va dissoldre i... tenia mono de fer música! Així que vaig posar un anunci al Punt Jove i de seguida em va trucar l'Albert, compositor, músic i cantant de The Perfect Fool. D'això ja fa 10 anys.

Sembla de pel·lícula!

Una mica sí! Però va ser així. Ens vam trobar a Ter­rassa i l'Albert em va ensenyar la maqueta del disc que tenia feta i vaig pensar: m'enganxo a aquest paio com una lapa!

Com va ser aquesta primera trobada?

Tots dos teníem molt clar el què volíem i la maqueta era perfecta en tot i m'hi vaig sumar a la seva proposta. De seguida hi va haver molta complicitat i així va començar The Perfect Fool a rodar.

Tu i l'Albert sou els components que des del principi seguiu al grup.

Sí, n'han passat uns quants!

Ha sigut difícil arribar fins aquí?

Hi ha hagut moltes pedres al camí però es van superant

Sospires!

Sí perquè quan veus que tot lliga i funciona és quan algú se'n va o deixa d'estar al 100% i això desanima i fa que tot hagi de tornar a començar.

Què et va agradar d'aquella primera proposta que et va fer decidir per començar The Perfect Fool?

Em va agradar el disc, la predisposició de l'Albert i quan ens vam trobar per tocar plegats vam veure que hi havia una connexió musical que fins ara dura.

Quin és el secret de deu anys junts?

Una suma de moltes coses, el bon ambient, la complicitat..

I el nom del grup? Una traducció aproximada seria el ximple perfecte.

La idea va ser de l'Albert. És una frase que hem agafat prestada d'un cantautor nord-americà. En una de les seves lletres parlava de the perfect fool i el contrast entre una cosa molt ximple i una altra que és perfecta, doncs ens va agradar.

I per què en anglès?

Aquesta pregunta l'hauria de contestar l'Albert però és un motiu d'aprenentatge musical. Ell és qui composa les cançons i musicalment s'ha alimentat de música anglosaxona i americana. Però, ara, que estem preparant nous temes, podem avançar-vos que el proper disc serà íntegrament en català.

Hi ha, doncs, un canvi molt important en aquest quart disc. Què ha passat?

La llengua no ha de ser cap barrera i el català és la nostra i l'estimem molt. Estem encantats de poder fer cançons en català. Hi haurà un canvi idiomàtic, sí, però l'essència serà la mateixa.

Després de 10 anys i 3 discs no pareu de fer coses noves.

Sí, la màquina no para. Estem en tria de temes i anem fent noves cançons. L'Albert sempre està fent coses noves, creant i aportant noves idees.

Com veieu el panorama musical?

Tenim una feina pendent des de fa deu anys i aquesta és la de donar-nos a conèixer. No ens hem venut. Potser ara seria el moment de buscar algú que ens portés! No fem res de nou però podem tenir un lloc al panorama musical sabent vendre el producte que tenim, que nosaltres creiem que és bo i pot agradar a molta gent.

Per què no heu treballat més per donar a conèixer el que feu?

Tenim les nostres feines i és complicat. Si tinguéssim vint anys potser seria més fàcil. Com que tocant i assajant gaudim i, fent concerts de tant en tant som feliços, ens hem conformat amb això, però la de donar a conèixer la nostra música és una feina que hem de fer, la tenim pendent des de fa molts anys. A la quarta va la vençuda!

Aquest divendres 5 de desembre estareu a CAM Bernades i cloureu el cicle de les Ràdio Music Sessions amb motiu dels 25 anys de la Ràdio. Què podrem sentir?

Sí! En tenim moltes ganes. Ja hem tocat altres vegades al CAM i ens agrada molt però aquesta vegada tenim la sensació que és diferent. Estem molt il·lusionats i cantarem en català, que no ho hem fet mai! A més, tocarem cançons dels nostres discs. Us animem a tots a passar amb nosaltres una bona estona entre amics i amb música!


Foto: El perpetuenc Xavi Isern, baixista del grup The Perfect Fool, a les portes de CAM Bernades, on actuarà la formació el divendres 5 de desembre / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"Sempre dic mig en broma que potser en una vida anterior vaig ser japonès"

Marc Bernabé va presentar dimecres 13 de març a la Biblioteca Josep Jardí el seu llibre Japón, manga, [ ... ]

“La poesia és l’art de la paraula i el poema, quan es realitza plenament, és quan el dius”
“La poesia és l’art de la paraula i el poema, quan es realitza plenament, és quan el dius”

El poeta Enric Casasses visitarà Santa Perpètua aquest diumenge 14 de maig per rebre l’homenatge [ ... ]

"L’avi Genís ens va transmetre una manera d’entendre la música i d’entendre la vida"

La casa de Quico el boter a la Rambla és la casa mare d’una nissaga de músics autodidàctes, amb [ ... ]