hola

Ràdio Santa Perpètua va estrenar ahir un nou programa. Es tracta de Pares i fills el mateix dia, un espai dirigit i presentat per Francina i Lluís Ricart, filla i pare. El programa s'emet cada dimecres de 20 a 22 hores. Cada setmana es tractarà un tema que afecti al col·lectiu de pares/mares i fills. Casos de tot tipus: acadèmics, socials, personals, laborals. Davant d'una situació i a través de la ficció es teatralitzaran les possibles versions i després, amb l'ajuda d'una psicòloga, s'analitzaran i es veurà quina era la reacció adient per tractar el tema. El periodista Lluís Ricart comenta que és una proposta agosarada radiofònicament. 


Què ens oferiràs en aquest nou programa de Pares i Fills el mateix dia?

Doncs, és una proposta, jo diria agosarada, penso que no hi ha masses projectes d'aquest estil, al menys a nivell radiofònic. Es tracta d'analitzar els conflictes i situacions que es produeixen entre pares i fills des del zero anys fins als 30 o 40 anys, bé sense límit d'edat. Evidentment l'etapa de la adolescència és la més complicada i, probablement, la que posi sobre la taula més quantitat de temes , però no oblidarem l'etapa dels bebès, la infància i l'arribada a les escoles.

Quin enfoc li donareu?

Agafarem una situació real. Per posar un exemple típic i tòpic. Una noia de tretze anys que es queda embarassada i ho ha de dir a la família i aquí es crea un conflicte. Nosaltres teatralitzarem i dramatitzarem un diàleg entre pare i filla amb tres versions. El pare que no vol saber res, el pare que es posa al costat de la filla i el que faci falta, i el pare que vol saber qui és el xicot i considera que ell és el culpable de la situació. Una vegada teatralitzat això, una psicòloga ens donarà la seva opinió de com s'hauria d'enfocar una situació d'aquest tipus.. Aquest és el planteig del programa.

Un programa de dues hores en el que comptes amb la teva filla

Si. Perquè a més és una cosa que havien pensat alguna vegada. Ella sempre em feia la mateixa conya tu ets més gran però no et passis per que en definitiva tu i jo ens van conèixer el mateix dia. D'aquí el títol del programa. Es un tema que hem comentat moltes vegades i creiem que és atractiu posar sobre la taula fets quotidians. La meva filla viu a Ripollet, estava vinculada als mitjans de comunicació i va viure la situació d'aquella noia que els seus companys van matar. Està molt sensibilitzada per aquestes coses i va pensar que ara era l'oportunitat.

Els programes seran els dimecres de 20 a 22 hores, s'emetrà en altres emissores?

El primer programa ha estat una presentació i ja dimecres vinent serà el primer en el que teatralitzaren una situació. Segurament s'emetrà per Ràdio Barberà i en les emissores municipals que vulguin a través de la Xarxa Audiovisual Local (XAL).


Foto: Lluís Ricart i Francina Ricart, presentadors de Pares i fills el mateix dia 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Mayte Serrat: “La fibromiàlgia està estigmatitzada en la societat i també en la comunitat mèdica”
Mayte Serrat: “La fibromiàlgia està estigmatitzada en la societat i també en la comunitat mèdica”

El 12 de maig es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i altres Síndromes de Sensibilització [ ... ]

Xavier Villena:
Xavier Villena: "La Llei Trans Estatal és necessària per assegurar els mateixos drets"

La Regidoria d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Santa Perpètua, en el marc de la programació [ ... ]

Javi Sanahuja:
Javi Sanahuja: "Confiava en aquest equip, però tot ha estat molt més ràpid del que pensàvem"

El primer equip femení de la Unificació Club de Futbol Santa Perpètua ha guanyat el títol de lliga [ ... ]