hola

Tots els dijous de 15 a 17 hores una de les sales del Centre Cívic Can Folguera s'omple de mares i nadons que assisteixen a les sessions de Mamalleta'm. Aquest és el nom de la nova entitat de suport a l’alletament matern de Santa Perpètua. Al grup, les mares reben resposta als seus dubtes sobre lactància gràcies a la Mireia Cabanillas i la Iris Garcia. Elles són les assessores de lactància que dinamitzen el grup. En aquesta entrevista, parlem amb la Iris, que ens explica quin és l'objectiu d'aquesta nova entitat.

Com neix Mamalleta’m?
Mamalleta'm ha nascut de les reunions setmanals en les que parlem d'alletament matern i que portem oferint a les mares a Santa Perpètua des de l'any 2007 com a Mamas Alletament Matern de Sabadell.  Aquestes reunions en els darrers dos anys han sigut cada cop més nombroses i hem tingut una necessitat de llibertat per poder actuar en nom propi. Mamalleta'm ens permet treballar a nivell local.

Quins són els objectius de l'entitat?
L'objectiu principal és donar suport a les mares que decideixin donar el pit, tant sigui per compartir una experiència positiva de la seva lactància, com per si tenen alguna inquietud, algun problema o algun dubte, que trobin un lloc on aconseguir respostes, saber que han de fer o comprovar si és normal el que els hi està passant.

Quins són els principals problemes amb els que es troben les mares a l'hora d'alletar?
El principal problema que es troben és la falta d'informació i la falta de suport. Moltes vegades l'entorn o la família no saben acompanyar-les o els hi donen missatges contradictoris. D'altra banda, alguns professionals de la salut no tenen una formació específica sobre lactància materna i no saben donar respostes a les demandes de les mares. Per això està bé que hi hagi aquests grups.

En quin moment es fa necessària la figura de l'assessora de lactància?
Les assessores de lactància som mares que de manera voluntària hem decidit formar-nos per poder ajudar altres mares.  Les mares que decideixen alletar sovint no són informades o no tenen la informació correcta. I aquí és on entrem nosaltres. És molt important que les mares trobin el suport d'una assessora de lactància que els hi faci arribar com funciona i els hi transmeti autoconfiança. Aquesta és la clau per a que la lactància materna funcioni.

A més de les sessions dels dijous, teniu previst fer altres activitats?
Un dels objectius és crear vincles entre mares durant l’embaràs, el postpart i al llarg de la lactància materna. En aquest sentit, el 10 de març, per celebrar el Dia Internacional de les dones (8 de març) hem decidit organitzar una trobada entre dones de diferents generacions per parlar sobre lactància. Ho farem en l'horari del grup, de 15 a 17 hores i convidem a totes les dones que vulguin compartir la seva experiència. 


Foto: Iris Garcia és assessora de lactància de Mamalleta'm / L'Informatiu 
--

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"Impulsem la creació de la figura del Defensor de les generacions futures"

Antonio Aguilera és membre de la Fundació Savia pel compromís i els valors i va visitar Santa Perpètua [ ... ]

Lluís Ricart: ''Al programa analitzarem els conflictes entre pares i fills''
Lluís Ricart: ''Al programa analitzarem els conflictes entre pares i fills''

Ràdio Santa Perpètua va estrenar ahir un nou programa. Es tracta de Pares i fills el mateix dia, un [ ... ]

“Les lletres de les cançons de Brassens són actuals, la realitat no ha canviat massa
“Les lletres de les cançons de Brassens són actuals, la realitat no ha canviat massa"

La mala reputació: al voltant de Georges Brassens combina diàlegs i cançons, tant de Brassens com [ ... ]