hola

Albert, Irina, Gerard, Alejandra, Anna, Alba, Quim, Clàudia, Jordi, Nil, Sincu, Maribaba i Vanessa són els noms dels actuals membres de la CAMissió, de la qual forma part també la regidoria de Joventut. Tretze joves amb un objectiu comú: oferir oci nocturn a CAM Bernades. Es reuneixen cada quinze dies aproximadament per programar concerts, nits temàtiques i altres festes i es plantegen per aquest 2018 ampliar l’oferta i diversificar-la. El Gerard Rodríguez i la Irina Pedrerol són en aquesta entrevista els portaveus de la CAMissió.


Quan i per què us vau unir a la CAMissió?
Irina Pedrerol (I.P.): Vaig anar a la primera reunió en representació dels Tabals de Santa Perpètua. Em va agradar molt el que es feia allà i vaig decidir aportar tota la meva ajuda, a nivell personal.
Gerard Rodríguez (G.R.): Farà uns dos anys. Em van informar que s’estava intentant recuperar el CAM i vaig dir: “jo m’haig d’apuntar a això per tornar a fer coses aquí al poble i ser partícep”.

Com definiríeu la CAMissió?
G.R.: Gent jove del poble (i no tant jove) amb ganes d’oferir oci nocturn a la gent del poble.

Breu i clar. Qui pot formar-ne part?
G.R.: Tothom en pot formar part. Potser millor a partir de 18 anys però si algú de 16 vol venir, també podria ser.
I.P.: Jo vaig començar a la CAMissió amb 16 anys!
G.R.: Hi ha gent que potser ve a organitzar però després no ve a la festa perquè és més gran i té altres plans de quedar-se a casa amb la família. Sempre es pot participar. Es poden apuntar a través d’Instagram, Facebook o si coneixen algú de la CAMissió ho diuen i a la propera reunió poden venir.

Com són aquestes reunions?
G.R.: Depèn dels esdeveniments que tinguem adaptem les reunions. Normalment les fem cada quinze dies, per decidir quins grups toquen, quines nits, quins DJs posem o el que haguem de solucionar. També anem fent feina a través del grup de Whatsapp perquè a vegades no tothom pot venir a les reu­nions.

Què aporteu a la CAMissió?
I.P.: Jo crec que totes i cada una de les persones que formem part de la CAMissió fem un paper molt important i és simplement utilitzar la nostra imaginació perquè surtin festes ‘guais’.
És important que els joves us organitzeu?
I.P.: Està molt bé que l’Ajuntament vulgui fer coses per als joves, però en la gran majoria dels casos les coses que estan organitzades per joves ens agradaran més perquè som els que ens comprenem a nosaltres mateixos.

Sou un públic difícil?
I.P.: Sí, jo crec que el públic jove és una mica difícil perquè estem en edat de festa i a vegades no estem contents amb el que ens donen o pensem que es podria haver fet millor... Som bastant crítics en general...
G.R.: Jo crec que sí, i sobretot aquí, a Santa Perpètua perquè hi ha molts grups diferents de joves. A la gent li agrada molt la festa però costa mantenir-los dintre del CAM amb alguna cosa que els agradi de veritat. Temps enrere, quan el CAM funcionava bé ho teníem com «EL CAM», un lloc on els grans anaven...

Els grans? És quan jo hi anava, eh! (riures)
G.R.: Clar! Però nosaltres érem petits i quan ets petit veus els grans com molt grans. Ara, és la nostra oportunitat, d’alguns que no vam poder viure el CAM com era abans, de tornar-lo a “resurgir de sus cenizas”.

Ho esteu aconseguint? Com són ara les nits a CAM Bernades?
I.P.: A mi personalment m’agrada molt perquè poc a poc el CAM s’està convertint en una petita família. Tu obries el CAM fa dos anys i sempre venien els mateixos i últimament està venint molta gent nova. Es crea un bon rotllo i una atmosfera, que tot i estar pringant nosaltres, acaba sent una experiència molt bona. Cada nit de festa al CAM, tot i que no ens coneixem de res i sigui el primer cop que vinguis, és una nit molt “guai”.

Des de fa un temps QAM Produccions ha començat a gestionar CAM Bernades però l’Ajuntament aposta per donar-li a la CAMissió una funció molt important. Quin paper juga cada actiu?
G.R.: Estem molt contents de que continuin confiant en nosaltres i jo crec que és gràcies a la feina que hem fet. L’Ajuntament s’encarrega del “papeleo”; Qham, d’organitzar la nit tècnicament i nosaltres de decidir qui ve, d’acompanyar-los quan venen i també fem la feina de barra que és molt important.

Com trieu la programació de la sala?
G.R.: L’any passat va ser la primera temporada més seriosa com a CAMissió. Vam començar amb les nits temàtiques que volem anar repetint. Així mantenim una base de festes ja segures i altres nits que anem decidint durant la temporada. Aquestes nits base les volem anar repetint perquè així la gent es va acostumant a elles i saben que l’any que ve podran tornar a gaudir del hip-hop, la CAMstanyada, el CAM d’any o la nit d’electrònica. Les nits que queden lliures les podem utilitzar per fer un Improshow o festa amb els CAM residents, que som tres de la comissió que sabem fer de DJ. També volem fer monòlegs, màgia...

Tres coses bones i tres coses a millorar del CAM.
I.P.: La primera és que gent s’ho passa bé i nosaltres també. La segona és que a part de passar-t’ho bé, no t’importa fer l’esforç de fer un torn de 4 a 6 hores del matí perquè hi estàs a gust. I una altra cosa bona del CAM és que està a prop i és dels pocs llocs d’oci a Santa per al jovent. Hauríem de millorar en la varietat de festes i la pròpia organització de les nits.
G.R.: Com a organització hem de millorar perquè és la segona temporada que tenim les bases més marcades i sempre hem d’anar cap amunt. Intentar cada cop obrir més nits seria també una bona millora. Tres coses bones: el so de la sala, la gent que et serveix a la barra i que acompanya als grups i l’ambient de CAM Bernades, que és únic.

Els reptes de 2018 són...
I.P.: Tenim moltes ganes de fer coses noves. Una idea que encara està en l’aire és celebrar Saint Patrick’s day. Incorporar alguna nit temàtica més...
G.R.: Jo crec que el repte principal és portar més varietat al CAM. Estem veient que ve gent de tot tipus, que cada cop ve més gent de fora, més gent que no havia vingut del poble i creiem que hem d’anar variant molt perquè sinó ens podem arribar a estancar en un mateix estil i la gent es podria cansar.

Quant donarà de sí aquest CAM que serveix per posar nom a tot...
G.R.: Encara dona de sí... Hi ha noms que sempre utilitzarem: CAMstanyada, CAMnaval, CAM d’any, ... La gent ja coneix aquestes nits pels noms...

Perfil

Nom: CAMissió
Any de creació: 2015
Membres: Albert Riera, Irina Pedrerol, Gerard Rodríguez, Alejandra Vivas, Anna Ezquerro, Alba del Valle, Quim Batllori, Clàudia Burgos, Jordi Jardí, Nil Ricart, Gerard Gómez, Marybaba Tambedou i Vanessa Páez

L’any 2015 l’Ajuntament va proposar la creació d’una comissió gestora formada per membres d’entitats juvenils i joves a títol particular per decidir la programació i el funcionament de CAM Bernades. Aquesta va ser la llavor de la qual va néixer l’actual CAMissió. Està formada per una quinzena de membres que es reuneixen de manera regular. Alguns estudien i d’altres treballen i s’esforcen per trobar en les seves apretades agendes estones per dedicar-se a treballar en l’oferta d’oci nocturn al municipi. Les seves ganes de festa però sobretot, de crear un espai cultural i d’oci on sentir-se a gust prop de casa, són les seves principals motivacions.


Foto: D’esquerra a dreta, Gerard Rodríguez, Irina Pedrerol, Alba del Valle i Clàudia Burgos, membres de la CAMissió / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Perigallo Teatro: “El fracàs de la nostra primera obra ens va permetre saber que això no et mata”
Perigallo Teatro: “El fracàs de la nostra primera obra ens va permetre saber que això no et mata”

Cabezas de cartel és l’obra de teatre professional que el Grup de Teatre Tàndem i l’Ajuntament [ ... ]

"Tot el que estem fent té el màxim de sentit i val la pena"

Jordi Cuixart i Navarro és perpetuenc i president d’Òmnium Cultural. El 16 d’octubre de 2017 va [ ... ]

"Fent el Panda Raid coneixes un altre món i a més, vius una aventura de veritat"

“Un panda, dues persones, separades per pocs centímetres durant set dies desafiant la llei del sentit [ ... ]