hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua va distingir Joan Soley per la seva activa participació en la cultura del municipi amb el premi 'Treballant per la Cultura'. Aquest perpetuenc de 85 anys va ser fundador de la revista La Rambla, ex-membre de la junta Agrupació Sardanista, membre fundador, l’any 1964, de l’Agrupació Familiar, impulsor de l’Escola Tabor i de l’Escola Bressol La Mainada, cronista i autor de pel·lícules locals, secretari del Centre Parroquial, ex-regidor de Cultura, impulsor i membre actiu del Pa amb tomàquet, coordinador dels ajuts municipals a l'obra social de Mossèn Buxarrais al Marroc i promotor de la campanya per la donació de sang a Santa Perpètua, entre d’altres.

 

S'ho esperava aquest reconeixement?
No, ni pensar-ho. Quan fas serveis d'aquests no esperes mai que et donin les gràcies, perquè no ho fas per això. Tampoc esperes que et donin cap reconeixement però, ha estat tota una vida, des de molt jove dedicada a la cultura. Les coses es van encadenant, es van succeint i sovint les coses que vaig fer als anys 60 tenen ressò ara. Tampoc he dit mai: em proposaré ser, per exemple, regidor de cultura, no. Les coses venen com venen.

Sempre amb afany de servei.
Sempre. Si a la vida pots fer algun servei és donar valor a la pròpia vida. Ara, que no em demanin fer una carrera perquè no ho podré fer però tot el que sigui cultural i estigui al meu abast, que soc una persona de 86 anys, és una de les satisfaccions que es poden treure d'aquesta vida.

Què és per vostè la cultura?
La cultura és molt diversa i pot haver la cultura dels estudiosos o les de tradicions. la cultura és un creixement de la persona i si és un creixement col·lectiu, per exemple, encara molt millor. Penso en la festa de Sant Antoni amb la què no he tingut vinculació directa però he fet articles pel programa. tot el  que sigui cultura és un creixement de la persona i la cultura està enfocada no a una persona sinó a tota la comunitat.

Vostè és sobre tot voluntari, què li ha aportat?
Per a mi és molt important aquest tarannà i vull fer especial menció a les donacions de sang i és veritat que porto a la campanya de donacions des de fa seixanta anys però no destacaria el fet que porto aquest temps sinó pel fet que la donació de sang també forma part dels serveis de les coses que es poden fer desinteressadament i és de les coses més boniques que una persona pot fer. Quan dones sang no saps per qui la dones i no esperes que ningú et vingui a donar les gràcies i si dones cites hi haurà algú que ho hagi donat per tu. Les donacions és una cosa que porto dins.

 

Foto: Joan Soley al Teatre del Centre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

''És un orgull que els Fondistes portin la flama del Canigó i facin l'encesa de la foguera''
''És un orgull que els Fondistes portin la flama del Canigó i facin l'encesa de la foguera''

Un any més el Club Fondistes Fem Força ha participat a l'encesa de la foguera de Sant Joan fent un [ ... ]

"Qui vulgui ser soci de Som Energia ho ha de fer perquè vol millorar el planeta no per estalviar diners"

El perpetuenc i membre actiu de Som Energia Josep Maria Margalida va oferir el 29 de març la xerrada Com [ ... ]

"El programa Aquí STEAM pretén promoure les vocacions científiques de les noies"

Des de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han endegat un projecte a través de centres de [ ... ]