hola

El Santa Perpètua de futbol ha estat el primer classificat al grup 9 de la Tercera Catalana i ha aconseguit l’ascens. Encara falta una jornada per a la finalització de la competició, però els perpetuencs ja són campions i la propera temporada jugaran, per primera vegada, a Segona Catalana. L’equip d’Óscar Castel ha fet una gran campanya, però s’ha hagut d’esperar gairebé fins al final per assegurar el títol, ja que, un any més, el grup 9 de la Tercera Catalana ha estat molt competitiu. El president de la UCF Santa Perpètua, José Lamas, portava anys buscant l’ascens a Segona Catalana i, per fi, ha vist complert el seu objectiu. L’aposta per Castel ha estat guanyadora. L’any passat, el primer del tècnic a la nostra localitat, no va poder ser, però aquest el Santa Perpètua ha guanyat la lliga.


Com definiries la temporada?
La temporada ha estat espectacular. Jo li he donat les gràcies moltes vegades als jugadors. Cap d’ells no cobra res i han entrenat pràcticament durant tot l’any tres dies per setmana de nou a dos quarts d’onze de la nit i només han perdut un partit. Això en el futbol regional és pràcticament impossible. Hem tingut moltes baixes, hem tingut lesions, però l’equip ha estat molt regular.

Quines han estat les claus d’aquesta gran temporada?
Per a mi, la clau ha estat el vestuari. Hi ha jugadors que es coneixen des de fa molt de temps, que són de Santa Perpètua la majoria. A principi de temporada, quan, somniant, ens vam marcar l’objectiu de guanyar la lliga, els vaig dir que jo amb l’equip del meu poble, l’Atlético Monzón, vaig pujar de Preferent a Tercera Divisió i la gent, amb els anys, t’ho recorda. Jo els vaig dir que valia la pena l’esforç perquè això és el que els quedaria a ells. És el seu premi. D’aquí a deu o quinze anys, els trobaran pel carrer i els recordaran quan van aconseguir l’ascens. Es van mentalitzar molt. Hi ha una gran família. El vestuari és espectacular. En tota la temporada ningú no s’ha emprenyat i això en el futbol és pràcticament impossible. Això és molt difícil que no passi en tota una temporada. Hi ha un respecte màxim.

La temporada ha estat molt exigent. Només heu perdut un partit, però heu hagut d’esperar pràcticament fins al final per ser campions.
Hem estat molt regulars, però és que aquest grup 9 de Tercera Catalana és molt dur. Hem vist al llarg de l’any que es produien resultats que ningú no els esperava. Pràcticament fins al mes d’abril hi havia set o vuit equips que tenien opcions de guanyar la lliga. Ha estat un grup molt fort i com a prova tenim que la Torreta i el Llerona es jugaran la segona plaça en el darrer partit de la competició en un enfrontament directe.

En quin moment de la temporada et vas adonar que aquest podia ser per fi l’any del Santa Perpètua.
Si et soc sincer en pretemporada jo ha veia un equip sòlid en defensa. Vam fitxar molt bé i en els partits de pretemporada contra equips de superior categoria es veia un equip sòlid. Ja coneixien els jugadors i ells ens coneixien a nosaltres. Sabíem que havíem d’incorporar en defensa jugadors que ens aportéssim un plus. Pujar era complicat, però teníem clar que estaríem lluitant fins al final entre els quatre primers. Després pujar o no depenia de molts factors.

En aquesta segona volta hi ha hagut partits molt decisius, però, la visita al camp del Llerona va ser definitiva?
Donades les circumstàncies anàvem allà amb la possibilitat de perdre el liderat quan havíem tingut un avantatge ampli. Era un partit clau. Va ser un partit molt disputat. Nosaltres vam marcar el nostre penal i ells van fallar un al darrer minut. En el primer partit de la temporada contra el Canovelles, un gran equip, ells van fallar un penal al minut 80. Nosaltres, al minut 89, vam marcar el gol de la victòria. Van ser moments claus de la temporada. Era molt important començar guanyant.

Un municipi com Santa Perpètua, amb el camp de futbol que té, i una entitat com la UCF no era lògic que haguessin d’estar un any més a Tercera Catalana no?
Jo ja coneixia les instal·lacions de Santa Perpètua, vaig dubtar molt poc de venir aquí. Veia un club amb possibilitats. Quan el presi parla amb nosaltres ja es parla del somni de fer una bona temporada i pujar de categoria, el premi màxim. Jo crec que Santa Perpètua podria tenir un equip a Primera Catalana. Falta l’esforç de tots i la col·laboració dels organismes públics i privats. Hi ha jugadors de Santa Perpètua que són molt bons i que estan jugant fora. Si els poguéssim recuperar es podria optar a categories més superiors. Però això és parlar per parlar, somniar a futur. Però si no haguéssim somniat amb l’ascens a Segona Catalana no ho haguéssim aconseguit. Hem de ser ambiciosos i pensar que la Unificació Club de Futbol Santa Perpètua pot estar algun dia jugant a Primera Catalana.

Imagino que ja esteu preparant la propera temporada. Teniu previst reforçar molt l’equip, hi haurà molts canvis i, sobretot, amb quin objectiu afrontareu la Segona Catalana?
Jo vull mantenir pràcticament tot l’equip. És evident que ens hem de reforçar i jo no he parlat amb la plantilla i potser hi ha jugadors amb els que jo compto que volen marxar a algun altre lloc o, fins i tot, plegar del futbol. Parlaré amb tots i intentaré que el premi que han aconseguit el puguin gaudir la propera temporada. Hem de gaudir, però amb unes garanties. L’any no saps com et podrà sortir, però crec que l’equip té base. Hi ha molt bons jugadors, que hem de complementar. La Segona Catalana és durísima, però la meva idea no és fer cap revolució. Volem fitxar quatre o cinc jugadors, però hem de mantenir el 70 o 80 per cent de l’actual plantilla.


Perfil

Nom: Óscar Castel
Any i lloc de naixement: 1981, Montsó (Osca)
Professió: Electricista

Aquesta és la segona temporada d’Óscar Castel com a entrenador del primer equip de la UCF Santa Perpètua. Abans de pujar al conjunt perpetuenc a Segona Catalana, ja havia aconseguit l’ascens amb el Caldes de Montbui, també a Segona Catalana, i amb el Sentmenat a Tercera Catalana. Castel, que viu a Caldes, es va iniciar com a entrenador amb el juvenil del Mercantil i ha passat per diversos equips abans d’arribar a Santa Perpètua.

El tècnic aragonès va jugar com a futbolista bàsicament a l’Aragó. Amb l’Atlético Monzón va jugar a Tercera Divisió i després va militar a altres clubs, com la UD Pueyo, abans de venir a Catalunya i iniciar la seva existosa carrera com a entrenador. Castel ja està planificant la propera temporada amb l’objectiu que el Santa Perpètua faci una bona campanya en el que serà el seu debut a la Segona Catalana, una categoria molt dura i exigent.


Foto: Óscar Castel, entrenador del primer equip de la UCF Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"La creación de la entidad suposo un antes y un después en las reivindicaciones"

L’entitat local ADSP Junts per la Diversitat ha celebrat el seu 25è aniversari amb un sopar de germanor [ ... ]

Santi Torrella:
Santi Torrella: "soc feliç traient un somriure als nens i nenes, aquest és el meu voluntariat"

Santi Torrella té 21 anys, és estudiant d’un Cicle formatiu de Grau superior i dedica part del seu [ ... ]

''Hi ha moments a la vida que has de decidir fer el que t’agrada o deixar passar les oportunitats''
''Hi ha moments a la vida que has de decidir fer el que t’agrada o deixar passar les oportunitats''

Volia trobar literatura juvenil i d’aventures per als seus nebots, però, en no cercar el que buscava, [ ... ]