hola

14 de gener de 2015//

El bipartidisme (PP i PSOE) amb la col·laboració dels conservadors d’arreu de l’Estat (PNB, CiU, etc.) i els grans oligarques d’aquest país (Banco Santander, La Caixa, Inditex, Telefónica, Repsol, etc.) estan arrasant els drets de les classes populars. Les darreres reformes laborals, impulsades políticament pel PP i el PSOE i celebrades per les grans empreses espanyoles, estan destruint centenars de milers de llocs de treball i creant d’altres amb remuneracions tan baixes que permeten que parlem de treballadors pobres o treballadors en situació d’esclavitud, deixant un panorama desolador: centenars de milers de treballadors pobres i més d’un 25% de persones a l’atur. Això, sense parlar de les retallades que patim en el sistema sanitari, l’educació pública i en les pagues dels pensionistes; el robatori que s’ha perpetrat contra milers de preferentistes i els centenars de desnonaments que pateix el poble cada dia.

Des de Republicans, diem que ja està bé, que ni podem ni volem aguantar més aquesta situació. Les classes populars han de recuperar els carrers i les institucions. Que ja està bé d’escollir entre partits que no fan altra cosa que prendre decisions dins del marc que imposen els interessos de les multinacionals i les entitats bancaries. Volem deixar de fer política amb “les molles de pa” que ens deixa la oligarquia.

Volem controlar política i econòmicament el destí de la nostra societat. Per això, Republicans vol ser un actor polític que col·labori amb aquesta transformació de les estructures de poder i de les relacions socioeconòmiques que es donen a Catalunya i a tot l’Estat.

Per tot això, Republicans es presenta a les eleccions municipals de Santa Perpètua defensant uns principis imprescindibles per a garantir que el poble visqui amb dignitat:

  • Cap persona sense casa. L'ajuntament té mecanismes per a garantir que tots els habitants de Santa Perpètua tinguin un sostre on viure.
  • Desnutrició o mala nutrició. Cap persona amb problemes de nutrició per qüestions econòmiques. L'ajuntament ho pot garantir de diverses maneres (menjadors socials, menjadors escolars, ...)
  • Energia per a tothom. L'energia és un bé bàsic i no estem disposats que la població pateixi per no tenir aigua, llum i/o gas, mentre les companyies energètiques no deixen de tenir (i augmentar) els seus beneficis.
  • Sanitat gratuïta i de qualitat. Educació gratuïta i de qualitat. L'Educació és el principal mecanisme per a assolir la llibertat individual i col·lectiva i no deixarem a cap persona sense aquest dret fonamental.
  • Ni amiguismes, ni despeses innecessàries. Els diners públics són diners de tots els ciutadans i sempre s'ha de fer un ús responsable i just. Ni un euro de diners públics per a amics ni per a càrrecs polítics col·locats a dit.

No serà fàcil, però és el moment en que el poble sigui el protagonista. Podem ser els amos de les nostres vides, podem decidir el nostre destí.

Republicans SPM. 14 de gener de 2015

0
0
0
s2sdefault