hola

5 de març de 2015 //

En el darrer número de la seva publicació (pàg. 16), hi apareixia publicada una notícia que, sota el títol La CUP lamenta la pèrdua d’una línia de P3 al Santiga, recollia unes declaracions de la citada formació política en què s’al·ludia a les línies del col·legi Sagrada Família en aquests termes: [...] “pagades entre totes i tornades a pagar per les famílies”.

En primer lloc, lamentem profundament aquestes acusacions, les quals posen de manifest un total desconeixement de l’escola concertada i de la tasca que aquesta duu a terme en l’educació del poble des de fa ja cent anys i en l’ajuda a les famílies necessitades. D’altra banda, i en relació als fons que provenen de l’Administració per al sosteniment dels centres concertats, els consellers d’Ensenyament que han ocupat el càrrec darrerament –de color polític divers- han reconegut públicament que els susdits fons no arriben per a tal sosteniment, si bé hi haurien d’arribar per llei. El Pacte Nacional per l’Educació, signat per forces polítiques ben diferents i les darreres lleis educatives (LOE, LEC i LOMCE) contenen disposicions, que no s’han fet efectives, per calcular la desviació entre el cost real de l’escola i les aportacions de l’Administració. Recordem, a més a més, que les quotes de l’escola concertada estan regulades per normes específiques i que el col·legi Sagrada Família compleix escrupolosament. Així, les quotes són aprovades pel consell escolar del centre, autoritzades pel departament d’Ensenyament -que estableix límits definits- i, finalment, superen un rendiment de comptes d’aquest i d’altres fons.

En segon lloc recordem que la llibertat dels pares en la tria del centre educatiu reflectida la demanda del procés de preinscripció, i recollida a totes les lleis vigents, és la que acaba determinant que la nostra escola mantingui tres línies.
Convidem la CUP de Santa Perpètua de Mogoda, si li plau, a adreçar-se a la direcció d’aquest centre, on de bon grat se li explicarà la normativa que regula les quotes de l’escola concertada i com d’insuficients són els fons que provenen de l’Administració, així com donar-los a conèixer el nostre projecte educatiu basat en la inclusió social, on tenen cabuda qualsevol infant de Santa Perpètua sigui quina sigui la seva classe social, procedència, ideologia o creences.

Consell Escolar de la Sagrada Família de Santa Perpètua de Mogoda

0
0
0
s2sdefault