hola

14 de setembre de 2015 //

La situació de refugiat ha estat sempre un drama humanitari de primera magnitud. No és admissible mirar cap a una altra banda i no actuar.

Ara bé, SPSolidària està convençuda que no és lícit ignorar els motius que provoquen aquest enorme patiment per a molts éssers humans perquè darrere hi ha interessos polítics, geoestratègics i econòmics que són els culpables. Cal no perdre mai de vista que és precís analitzar, més enllà de les notícies sensacionalistes i/o sensibleres, les causes reals i demanar responsabilitat al poder econòmic i polític a nivell internacional que, en moltes ocasions, genera conflictes menyspreant els efectes i les tragèdies humanes que provoquen.

SPSolidària considera que no pot haver-hi refugiats de primera, segona i tercera. Tant refugiats són els que arriben per l’Est d’Europa, com els que ho fan pel Mediterrani ja sigui a l’illa de Lampedusa, les costes andaluses i fins i tot els que s’estavellen contra les tanques de Ceuta i Melilla.

No podem oblidar el poble sahrauí, que fa 40 anys que viu en campaments de refugiats a Algèria amb el consentiment internacional. Els interessos econòmics i polítics, començant per l’Estat Espanyol, han ofegat les veus que podien sensibilitzar la ciutadania sobre aquest drama.


SPSolidària 

0
0
0
s2sdefault