hola

31 de maig de 2019 //

Fa alguns mesos que m’he sumat al moviment Friday for Future, una acció relativament recent per la lluita del canvi climàtic.

Va ser per casualitat que m’hi vaig trobar i ara cada divendres vaig des de Santa Perpètua a plaça Sant Jaume a les concentracions que tenen lloc i a les quals participa gent jove. Friday for Future és un moviment internacional que lluita per la justícia climàtica. Tot va començar a l’agost de 2018 quan una noia sueca de 15 anys, la Greta Thungberg, va decidir faltar tres setmanes consecutives a classe i protestar davant el Parlament del seu país. Estava indignada per les poques mesures que estaven prenent davant el canvi climàtic els agents polítics i la societat en general. Des de llavors ho fa cada divendres a diferents ciutats europees. La seva protesta s’ha fet viral i ara a més de 2.000 ciutats s’hi sumen i arrepleguen milers de joves (i no tant joves) per reivindicar que volem un futur i exigim que es prenguin mesures a l’alçada de l’emergència climàtica que estem vivint.

Aquesta Justícia Climàtica que exigim planteja el canvi climàtic com un problema polític i ètic, i critica el fet que qui menys responsable és del canvi climàtic és qui més en pateix les conseqüències.

Amb aquesta breu carta faig una crida a tots els instituts i escoles del poble perquè també s’involucrin i posin el seu granet de sorra en aquest moviment. També vull fer una crida a tota la ciutadania que llegiu aquest diari que, si poguéssiu col·laborar estaria molt guai poder crear el nostre propi Fridays for Future a Santa Perpètua. Estem en una emergència climàtica, i si no actuem nosaltres, qui actuarà?

Mentre passa això, cada divendres agafo el bus direcció Barcelona (201 o 203) a les 14.50 hores. Sumeu-vos!

 

Oriol Gómez. La Florida. 

0
0
0
s2sdefault