hola

Les entitats culturals i esportives de Santa Perpètua agafen protagonisme aquest dissabte en el programa de Festa Major i organitzen diverses activitats al llarg d'aquesta segona jornada festiva.

Una de les activitats més refrescants i familiars d'aquest darrer dia d'agost és lliscar per un tobogan, en aquesta ocasió de 75 metres de llargada i de quatre carrils, que s'instal·la a l’avinguda Onze de Setembre d’11.30 a 14.30 hores. El tobogan es complementarà amb tres inflables d’aigua situats a l’espai verd davant de la Biblioteca Municipal Josep Jardí.

La Regidoria de Cultura ha informat que els canvis en l’organització i el disseny de l’activitat, faran encara més divertida aquesta activitat de tant èxit de la Festa Major d’Estiu. Fins ara el tobogan gegant disposava de dos carrils i en aquesta edició s’ha ampliat fins a quatre, encara que s’ha reduït la seva llargada.

Durant l’activitat es repartiran tiquets d’adults i d’infants i només es donarà 1 tiquet per persona que estigui a la cua. Es considerarà infant els menors de 14 anys. L’organització informa que els menors de 4 anys obligatòriament han d’anar acompany­ats per un adult. La regidoria ha manifestat que es podran llançar dues persones per flotador, sempre i quan una d’elles sigui menor de 4 anys. Només es podran llançar un màxim de tres persones agafades. Es recomana l’ús de roba de bany i ulleres de piscina. L’any passat es van llençar 1.200 persones en aquesta atracció del programa de Festa Major.

Una de les novetats de la Festa Major d’Estiu de Santa Perpètua la porta Beyogi&Healthy, un nou establiment del nostre municipi. Es tracta d’una sessió de pràctica de Ioga a l’aire lliure. Serà avui dissabte entre les 9.30 i les 10.45 h al parc Central. Les persones interessades a participar hauran de portar roba adequada i una estoreta de ioga. Un dels beneficis de practicar ioga a l’aire lliure és la connexió amb la ment i l’activació de tots els sentits

També arrenquen durant el matí el XV Torneig Ciutat de Santa Perpètua de futbol, els entrenaments lliures d'automodelisme i l'inici de temporada del torneig social del Club Petanca Perpetuenc. A la tarda, partits de futbol sala i bàsquet, la sisena edició de la cursa popular, la exhibició de karate a càrrec de Senshi Dojo i el trofeu social del Club Natació Santa Perpètua. Al migdia, a les 13 hores, la rambla acull el concert vermut amb Miratjazz de Nova Orleans.

Durant la tarda i la nit es desenvoluparan activitats de l'esplai El Refugi, l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua, l' Afovisp, el CREM, el cineclub i el Grup Jove de Diables. A més de les propostes de Disco Jove, Ball de la Rambla, Deskoncerts i Nit de versions. La jornada finalitzarà a les 6 del matí amb l'onzena desperatada amb Moguda Perpètua i Masiatek.

Gimcana del Refugi

Un dels clàssics de la programació de la Festa Major d’Estiu adreçat al públic infantil és la gimcana del grup d’esplai El Refugi, entitat local amb més de cinquanta anys d’història. El Refugi organitza la gimcana aquest dissabte 31 d’agost a les 18 hores al Parc Municipal. Entre les proves programades figuraran trobar el caramel entre la farina, carreres de sacs, terany­ina de cordes o pinta-cares. Els monitors de l’esplai dinamitzaran les activitats. L’entitat programa una tarda per passar amb els amics i la família. La gimcana es complementa amb jocs tradicionals de fusta perquè els participants continuïn jugant no parin quiets ni una estona.

Sardanes

La plaça de Francesc Macià serà l’escenari d’una nova tarda de sardanes de Festa Major el dissabte 31 d’agost a partir de les 18 hores. L’Agrupació Sardanista de Santa Perpètua és l’encarregada d’organitzar aquesta tradicional audició que anirà a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Alicia Fernández protagonista del festival de flamenc

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza cada Festa Major d’Estiu un espectacle de flamenc degut a la gran afició que hi ha entre la població perpetuenca. En aquest cas l’activitat tindrà lloc a la plaça de la Vila a les 19.30 h i l’artista convidada és Alicia Fernández. Fernández va començar al món de la cancó presentant-se als concursos televisius Noche de Coplas y Málaga Canta.
Aquesta Festa Major tampoc faltaran les casetes de les entitats andaluses del municipi. El Centro Cultural Andaluz i la Casa de Andalucía oferiran activitats diverses per als quatre dies. La caseta del Centro Cultural Andaluz, situada a l’avinguda de l’Onze de Setembre cantonada passeig de la Florida, inclou actuacions dels quadres de ball, paella popular, xocolatada i diversos grups musicals. La caseta de la Casa de Andalucía, situada al recinte Firal, ha programat guateque, actuacions, masterclass, concursos i animació infantil. Tota la programació de les casetes es pot consultar al programa de Festa Major.

Nit del vídeo

Les entitats AFOVISP, el CREM i el Cineclub tornen a organitzar per la Festa Major la Nit del Vídeo perpetuenc. Serà el dissabte a partir de les 20 hores al teatre del Centre Parroquial.
Aquestes tres entitats projectaran l’enderroc del Camp de futbol vell i passaran imatges de la construcció i inauguració del nou Centre de Futbol Municipal, l’any 2009-2010. A més, ens mostraran el vídeo de la pujada de gegants de Santa Perpètua a Montserrat del 7 de maig de 1994.


Correfoc

Les colles de la Garriga, Ges de Torelló i Trempera Nostramo de Tiana acompanyaran enguany el Grup Jove de Diables de Santa Perpètua en una nova edició del Correfoc de la Festa Major d’Estiu. L’activitat s’iniciarà a les deu de la nit a la plaça de la Vila i un quart d’hora més tard s’iniciarà el cercavila de foc i llum que transcorrerà pel recorregut habitual: la plaça Nova, els carrers del Montseny i de Genís Sala, la Rambla i els carrers de Martí Costa i Mossèn Camil Rossell. El Correfoc finalitzarà a la plaça de Francesc Macià, espai de lluïment de les colles participants i l’esclat final.
L’Ajuntament de Santa Perpètua recorda que per participar activament al Correfoc cal prendre mesures de seguretat com portar roba vella de cotó (pantalons llargs i camisa de màniga llarga); portar el cap cobert amb un barret o un mocador i sobre tot, no agafar mai una carrutxa de terra, encesa o apagada i, sobre tot, fer cas a les indicacions dels diables.


Estand de mobilitat elèctrica

La mobilitat elèctrica compartida és una aposta de l’Ajuntament de Santa Perpètua que també es podrà conèixer durant la Festa Major d’Estiu. Avui dissabte 31 d’agost de 18.30 a 22 h a la rotonda de Joan Miró trobareu un petit estand on us podreu informar i aconseguir quinze hores gratuïtes per poder provar un Renault Zoe 100% elèctric. Si esteu pensant en passar-vos a la conducció elèctrica podeu fer la prova de franc i comprovar-ne les prestacions d’aquest tipus de mobilitat.


Foto: Aquets any el tobogan diposarà de quatre carrils / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]