hola

La Festa dels Colors, durant el matí, i l'activitat Travessem la bassa, a la tarda, són dues de les novetats que s'estrenen en l'edició del programa de Festa Major 2019 durant aquest diumenge, en el que també tindran espai activitats consolidades com la marxa en bicicleta, el concurs de paelles, o el Ball del fanalet. 

Amb la col·laboració de l’entitat local Arts Humanes. La Festa dels Colors es desenvoluparà aquest 1 de setembre a les 11 del matí al parc Municipal. Arts Humanes ha preparat una coreografia específica per ballar a la festa. Les recomanacions per als assistents a La Festa dels colors és portar roba vella, fer servir ulleres per protegir els ulls i mocadors per tapar la boca. El preu de la pols de colors serà d’un euro la bossa i cinc euros el paquet de sis colors. Es posaran a la venda el mateix diumenge. També s'ha anuncia aigua i canó d'escuma per finalitzar l'acte.

Durant aquets matí també es programen activitats tradicionals de la Festa Major com són la marxa en bicicleta i el concurs de paelles. La degustació i la decoració són els dos aspectes que el jurat del Concurs de paelles valorarà en la seva XXVII edició. S’entregaran tres premis en cada categoria d’aquest certamen que es manté en la programació de la Festa Major i que tindrà lloc el diumenge 1 de setembre a partir de les 11 hores. El darrer dia per inscriure’s va ser el 29 d’agost, però tothom podrà gaudir de l’ambient al parc de Catalunya. Tradicionalment, en el concurs participen famílies i grups d’amics que celebren la Festa Major junts compartint un àpat i molta alegria.

La Regidoria de Medi Ambient ha programat un any més la Marxa en bicicleta que està pensada com una activitat no competitiva per a tota la família. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult sempre. És obligatori l’ús del casc. Hi haurà dues rutes possibles. Una llarga per l’espai natural de Gallecs, de setze quilòmetres, i una curta fins a la Torre del rector, de vuit quilòmetres. La Marxa en bicicleta aquest any sortirà i arribarà en el mateix punt del parc Central. Tothom que vulgui fer-la haurà d’estar a les 9.30 h d’aquest diumenge preparat amb la seva bicicleta i casc i a gaudir de la passejada.

Travessem la bassa

L'activitat Travessem la bassa del parc Central és una de les novetats del programa de la Festa Major d’enguany. Es tracta d’una proposta lúdica que consistirà en creuar d’un cantó a l’altre la bassa del parc Central amb una embarcació casolana. La prova tindrà lloc aquest diumenge 1 de setembre a les 17.30 hores i permet la participació amb inflables decorats i altres elements dedicats a la navegació o que surin com garrafes de plàstic o taules de surf. La propulsió o tracció de l’embarcació ha de ser manual, amb rems, aletes, braços, cames, etc. i està prohibit l’ús d’energies contaminants i de materials que desprenguin líquids tòxics o contaminants i materials que es desfacin o es fragmentin.

La prova és oberta a tothom a partir dels sis anys, però els menors de dotze sempre hauran d’anar amb una persona adulta responsable. Les embarcacions han d’estar tripulades per un mínim de dues persones i un màxim de cinc i tots els participants han de saber nedar.

El certamen preveu premis per a les tres embarcacions més ràpides, per a la més ben construïda, la més original i la que porti els participants més ben disfressats a més d’un premi especial del jurat, format per membres de la Comissió de Festa Major.

Les inscripcions són gratuïtes i, en cas de no arribar a la quinzena d’embarcacions, també es podran fer mitja hora abans de l’inici de l’activitat al parc Central. Per participar, cal emplenar un full d’inscripció específic de l’activitat que es pot recollir a l’Ajuntament i descarregar del web de la Festa Major i que també inclou les autoritzacions oportunes per als participants menors d’edat

Pot Petit

El Pot Petit, el grup de moda entre els infants més menuts de la casa, oferiran el seu espectacle a Santa Perpètua de Mogoda en el marc de la Festa Major d’Estiu. El concert tindrà lloc avui diumenge 1 de setembre a les 19 hores a l’amfiteatre del parc Central. Música, titelles i teatre i cançons pròpies i originals que ja han enganxat als més petits i també als més grans.
A dins del Pot Petit hi viuen el Pau, la Jana, la Melmelada Band, la Gina, la Juna i el Pol, acompanyats de tots els seus amics: el lleó vergonyós, el cuc poruc, els pirates, la girafa i l’elefant, la formiga rockera... En cas de pluja el concert tindrà lloc a la pista exterior hoquei. La formació de l’Alt Empordà i que aquest any celebra el seu desè aniversari va fer més de 140 actuacions a l’any 2018.

Concert i Ball del fanalet
Una formació històrica, La Principal de la Bisbal, oferirà el Concert de Festa Major diumenge a partir de les 19 hores a La Rambla i posteriorment, a les 23 hores, el Ball del Fanalet, que per animar a la participació es torna a programar en diumenge. El tradicional ball amb el fanalet serà a partir de les 00.30 h i es podrà adquirir a l’inici del concert amb un preu de 50 cèntims d’euro i els llumins per 30 cèntims.

Ball de Gitanes
Un any més, el Ball de Gitanes participarà a la Festa Major d’Estiu de Santa Perpètua. Serà el diumenge 1 de setembre a partir de les 20.30 hores a la plaça de la Vila i una vegada hagi finalitzat el Concert de Tarda amb la Principal de la Bisbal.

Aquest any, segons ha anunciat l’entitat Ball de gitanes, la colla de Bastoners de Castellar del Vallès acompanyarà a les colles locals. Dels Bastoners de Castellars ens expliquen que són un grup molt enèrgic. 

Deskoncerts

Els Deskoncerts 2019 finalitzen avui amb el regaee d’ Adala i The Same Song Band que s’uneixen per portar un discurs d’arrel llibertària i els Wombo Combo, un duo de Djs de música electrònica internacional, tot i que abasten molts altres estils. El resident de Salamandra (Hospitalet) i de Dirty Razzmatazz (Barcelona) Dj. Jack Dalfons tancarà els Deskoncerts.

 

Foto: El parc Municipal acolirà la festa dels Colors / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]