hola

L’Escola Municipal de les Arts (EMA) ha començat el curs també als centres educatius públics del municipi i a l’Escola Barcanova amb el projecte ComunArt.

Aquest curs escolar, el ComunArt està integrat per sis projectes, un més que el curs anterior. Al Corda’t a l’Escola Bernat de Mogoda; al Venta’t a l’Escola Santa Perpètua; al Percutap a Els Aigüerols; al Teatrots al Santiga i al Dansa’t a la Florida s’hi ha sumat el Musicking a l’Escola Barcanova. Aquesta darrera proposta és un projecte experimental que es realitzarà durant el primer trimestre del curs amb l’objectiu de donar resposta “a la necessària igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania, en especial a aquells col·lectius que per les seves característiques mereixen una especial atenció”, segons explica el director de l’EMA, Eliseu Ribes.

Un total de 240 alumnes de tercer de Primària, 16 professors de l’EMA i 14 especialistes de música dels centres implicats se sumen aquest curs al ComunArt.

A través del ComunArt, l’EMA porta a les escoles formació instrumental en horari lectiu. La intenció és oferir formació artística als centes públics escolars i democratitzar les arts. La iniciativa va començar fa anys amb el Corda’t i es va ampliar amb el Venta’t. El curs passat s’hi van incorpora els programes Percutap, Teatrots i Dansa’t.

L’EMA aporta els diferents instruments de corda (violí, viola, violoncel i contrabaix), de vent (clarinet, gralla, trompeta, trombó, flauta travessera i saxo -aquests dos darrers nous al projecte) i de percussió (cajones flamencs, també nous instruments per a la proposta).


Foto: Actuació cojunta al Pavelló durant el curs passat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]