hola

Un any més la ciutat es prepara per viure una de les tardes més màgiques amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient que passejaran pels carrers acompanyats d’un seguici de carrosses i comparses de nou entitats locals que fa mesos preparen els seus guarniments. Els Reis arribaran a l’estació de La Florida a les 17.30 h i el recorregut es preveu que comenci a les 18 h.

 

Santa Perpètua de Mogoda donarà la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar a l’Estació de la Florida el dia 5 de gener a les 17.30 hores on seran rebuts per la ciutadania, pel regidor de Cultura i l’alcaldessa. Enguany 600 persones formaran la comitiva de la Cavalcada de Reis que iniciarà el seu recorregut a partir de les 18 hores i que comptarà amb tretze carrosses.

Un total de nou entitats locals disposen de carrosses i comparses: les AMPA de les escoles Bernat de Mogoda, Els Aigüerols, La Florida, Sagrada Família, Santiga, Santa Perpètua i Tabor, el Centro Cultural Andaluz i el Club Natació Santa Perpètua. A aquestes entitats cal sumar les carrosses de Ses Majestats i la de La Central dels Reis. Els treballadors de La Central dels Reis disposaran de vehicles elèctrics per al repartiment dels regals que es podran veure també durant la Cavalcada. Aquest any també formarà part del seguici reial un camió dels Bombers que amb les seves escales ajudaran als patges a anar més ràpids en el repartiment els regals.

La temàtica general serà el Nadal i la història dels Reis d’Orient i, per tant, les carrosses tindran elements com regals, xumets, carbó o caramels, entre d’altres. Durant tota la Cavalcada l’Ajuntament de Santa Perpètua repartirà 1.800 quilos de caramels sense gluten, aptes per a celíacs.

El recorregut s’iniciarà a l’avinguda Quatre seguirà pel passeig de la Florida, avinguda de Barcelona, carrer de Genís Sala, Rambla i l’arribada serà a la plaça de la Vila. Cap a les 19.30 hores, està prevista la sortida dels Reis al balcó de l’Ajuntament. Serà llavors quan l’alcaldessa, Isabel Garcia, lliurarà als Reis la clau màgica de la ciutat.

L’Ajuntament torna a apostar per fer l’activitat més accessible i el pregó de Ses Majestats el Reis d’Orient des de la Casa Consistorial comptarà amb un intèrpret de signes perquè les persones amb diversitat auditiva el puguin seguir.

L’associació de Voluntaris de Protecció Civi, com en anteriors edicions, formarà part de l’operatiu per controlar que tot vagi bé i l’empresa municipal Mogoda Serveis treballarà de valent per deixar els carrers nets un cop passi la Cavalcada.

Ràdio Santa Perpètua amb els Reis Mags

L’emissora municipal 107.0 emetrà un programa especial per fer arribar a tothom la màgia dels Reis. Començarà a les 17 hores i finalitzarà amb el parlament dels Reis des del balcó de l’Ajuntament.


Foto: Els Reis arribaran a l'estació de la Florida a les 17.30 hores / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]