hola

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat s'adhereix al moviment en defensa de la igualtat entre homes i dones i per aquest motiu ha anunciat que aquest any quatre dones abanderaran la 104a Festa dels Tres Tombs, que es celebrarà aquest diumenge 2 de febrer enguany sota el lema Tots som iguals i No és no.

L'entitat ha explicat que es vol posar en valor aquells temps de feina dura que els seus antecessors van exercir sempre colze a colze amb les seves dones treballadores, valentes i pal de paller d’aquella societat. Això, queda demostrat, “en el més d’un centenar de sòcies, exemple viu d’aquells temps i de la seva valentia defensant els seus drets envers la igualtat i el rebuig a la violència de gènere”, segons ha manifestat la Societat que afegeix que “avui malauradament encara cal seguir lluitant per aquells drets, per això un grup de valentes sòcies de la nostra entitat seran les abanderades de la nostra festa encapçalant la passada d'aquest any”. Les abanderades són Carme Congost Colomé, Maria Fernando Sala, Elena José Payés i Montse Insa Alemany. L'associació també ha anunciat que les ferradures de plata (mencions anuals honorífiques de l'entitat) del proper any també es lliuraran a quatre de les sòcies més antigues. A més, durant la Passada, els cavalls aniran guarnits amb petits detallets relacionats amb la igualtat.

El president de l'entitat Joan Humet ha explicat que de les 338 persones sòcies de l'entitat, un 32% són dones. “No som una entitat que viu d'esquenes al món, si no que som una entitat oberta a la societat i a tot allò que està passant i d'aquesta manera hem volgut posar el nostre granet de sorra” ha detallat Humet que ha recordat també que altres anys durant la Passada també han participat carros de persones amb diversitat funcional.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha volgut reconèixer i felicitar l'entitat pel fet que enguany la Festa “tingui el color lila com element caracteritzador”. “És un fet molt singular i destacable que es decideixi visibilitzar, en la festa dels Tres Tombs de Santa Perpètua, la lluita per la igualtat entre dones i homes i les reivindicacions feministes en un àmbit que, tradicionalment, ha estat molt masculinitzat”, ha declarat la primera edil perpetuenca que ha afegit que “són aquestes actuacions de la societat civil les que contribueixen a incrementar la sensibilització de la societat davant d’un problema que hem de combatre amb totes les nostres forces”.

La festa dels Tres Tombs és un dels esdeveniments més multitudinaris que se celebren a Santa Perpètua i tindrà lloc aquest diumenge 2 de febrer des de primera hora del matí al recinte firal on es reuniran tots els participants en un esmorzar en el qual participaran unes 450 persones. A les 11 del matí està prevista la sortida de les abanderades des del Centre Cívic El Vapor per anar a la concentració al passeig de la Florida i des d’allà fer la passada. A les 11.45 h tindrà lloc la benedicció des de la tribuna que s’instal·larà a la Rambla. Enguany les bandes de música que amenitzaran la festa dels Tres Tombs seran la de Castelldefels i la de Cornetes i Tambors de Reus. Tots els participants rebran un obsequi. El president de l'entitat ha assegurat que la “festa serà molt lluïda” i que comptarà amb la participació de més d'un centenar de cavalls i una cinquantena de carros.

El dia abans dels Tres Tombs, dissabte 1 de febrer, la Junta i l'Ajuntament faran la tradicional ofrena floral al monument als carreters situat a la rotonda dels Carreters, situada a la cruïlla del carrer de la Mestra i de Sant Isidre i el passeig de la Dona.

El programa d'enguany va començar el 17 de gener, onomàstica del seu patró, amb una missa a l’Església Parroquial cantada per la Coral Renaixença. Diumenge 26 de gener, va tenir lloc el dinar de germanor durant el qual van rebre les ferradures de plata els socis Eugenia Calero, Llorenç Guash, Miquel Oller, Juan Vilardebó i Juan Daranas i en el qual van participar unes 250 persones.


Foto: Imatge d'arxiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]