hola

Les activitats es van iniciar el 29 de febrer i continuen aquest divendres 6 de març amb la inauguració a les 20 hores a l'Espai 1 de l’exposició Col·lectiva d’Artistes Locals de la Festa Major d’Hivern. Aquest any la temàtica és Refugiats i migrants seguint el treball endegat aquest trimestre des de l’Escola Municipal de les Arts, EMA, i que es va poder veure en el programa 'Itinerart'.

En l’acte inaugural de la Col·lectiva d’Artistes Locals actuarà la Companyia de dansa de l’EMA amb una creació relacionada amb aquest tema. En total, la mostra comptarà amb 49 obres de diverses disciplines, des d’arts plàstiques, escultures, producció musical i fotografia. L’autoria de les peces és de veïnat i un gran volum de l’alumnat de l’EMA, segons ha avançat la Regidoria de Cultura.

La jornada es clourà amb una nova edició del Corretasques. en el marc de la Santa Moguda, que començarà a les 20.30 hores al parc Central i arribarà a CAM Bernades on, a partir de la mitjanit, tindrà lloc una nit de DJ's amb Nàtura, Petardeu Ketarreo i Djgeridoo.

L'endemà dissabte 7 de març tindrà lloc a les pistes de pàdel un torneig solidari amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte 2020 d’Asperpol per Gàmbia que consisteix en la millora d’un centre mèdic a Pakali Ba i la continuació del projecte 2019 de millores en les escoles de Jarra Sukuta. La competició es durà a terme a les pistes del Catalunya Pàdel Club de Santa Perpètua i inclou premis per als participants, sortejos i concursos durant tota la jornada.

També dissabte, a les dotze del migdia, a la plaça de la Vila, està previst l'espectacle infantil Ludus. Es tracta d’un petit món imaginari al marge de la realitat, ubicat en un espai temps qualsevol de la nostra societat. Ludus és un espectacle de teatre d’humor, sense text i per a tots els públics. Joc escènic, imaginació, surrealisme, emocions i molta interacció amb el públic que està convidat constantment a participar-hi.

A la tarda, tindrà lloc la flasmob Pepaballa, organitzada per un grup d'amics que convida a tothom a participar. Així, l'activitat s'iniciarà a les 18 hores a la plaça de la Vila amb la música Madre Tierra, de Chayane. El segon ball serà al passeig de la Florida a l’alçada del parc dels Països Catalans amb la cançó We will rock you, de Queen. I el tercer a l’aparcament del Recinte Firal amb el tema Happy, de Willian Pharrell.

La jornada del 7 de març es completarà amb la celebració per part de la Colla Diables de Santa Perpètua d'una nova edició de la Trobada de feres de foc. La plantada serà a les 19.30 hores a la plaça de la Vila amb la participació de les colles de Sant Feliu de Codines, Llinars del Vallès i Sant Jaume de Domenys. La ciutadania que vagi a la trobada podrà gaudir, prèviament al Correfoc, de les feres que estaran exposades a la plaça de la Vila. El recorregut serà: plaça de la Vila, carrer de Pau Claris, passeig de la Florida i finalització a la rotonda de la Font.

L'Ajuntament ha recordat la importància de seguir les recomanacions sobre aquest tipus d'actes de foc i ha publicat un ban informatiu amb tota la informació.

Per la seva part, l'Associació de Puntaires de Santa Perpètua de Mogoda organitza aquest diumenge 8 de març la XXIV Trobada de Puntaires. L’activitat es portarà a terme al parc Central i es desenvoluparà entre les 10 i les 14 hores. Des de fa ja més de dues dècades centenars de persones procedents de diverses localitats catalanes, coincidint amb la Festa Major d’Hivern, es reuneixen al municipi i realitzen una demostració dels seus treballs. Durant la trobada també hi ha la possibilitat d’adquirir material i estris necessaris per fer aquesta manualitat.

També el dia 8 de març, l’amfiteatre del parc Central acollirà a partir de les 11.30 hores una exhibició de ball a càrrec de Grup Ghassaly, Arts Humanes, Mogoda Country i Urban Dance Studio. L’activitat forma part de la programació de la Festa Major d’Hivern que com cada any compta amb numeroses propostes organitzades per entitats locals. Aquestes associacions vinculades al món del ball també participaran en la perfomance Un violador en tu camino que es realitzarà amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Aquest diumenge 8 de març els Gegants de Santa Perpètua han preparat una nova Trobada de Gegants de Festa Major d’Hivern que començarà a les 11.30 h des del parc Municipal on tindrà lloc la plantada. La cercavila portarà els gegants pels carrers de Prat de la Riba, passatge de Josep Irla, Rambla, carrer de Santa Maria, plaça de Francesc Macià, on es farà el ball de lluïment, i després continuaran el camí pels carrers de Joan Fivaller, de Genís Sala, avinguda de Barcelona, el carrer de Marià Fortuny, plaça Nova, el carrer del Montseny i la plaça de la Vila. Les colles participants aquest 2020 seran deu. Les convidades són les de Calafell, Caldes de Montbui, Fal·lera Gironina, L’Espluga de Francolí, Malgrat de Mar, Molins de Rei, Olesa de Bonesvalls, Sant Llorenç d’Hortons i Vacarisses, a més de la de Santa Perpètua.

La jornada es clourà amb la representació de l'obra Angoixa, que tanca la Mostra de Teatre de Tàndem.

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]