hola

Un total de 712 alumnes dels nou centres educatius del municipi han participat en els Premis Primavera 2020. Aquest certamen literari s'adreça a l'alumnat d'entre tercer de Primària i segon de Batxillerat de Santa Perpètua amb l'objectiu de fomentar la lectura i l'escriptura entre els infants, adolescents i joves. 

Els Premis Primavera es lliuren coincidint amb la Diada de Sant Jordi, però aquest any a causa de l'Estat d'Alarma originat per la pandèmia del coronavirus no s'ha pogut celebrar l'acte. El certamen s’ emmarca en la Programació Estable de les Escoles, i ja en són 29 el nombre d’edicions que s’han realitzat.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha manifestat que «creiem fermament que la promoció de la cultura i l’accés a aquesta de manera democràtica, és un pilar base per a que una societat pugui créixer amb les eines necessàries per desenvolupar-se en llibertat» .El regidor ha destacat que «aquest any ha crescut la participació respecte a l’any passat, que ja va ser un èxit, i podem dir que la qualitat i originalitat de les obres presentades és de molt bon nivell». Per últim, ha agraït a tot l’alumnat la seva participació, així com també, al professorat que els ha guiat en aquest procés.

El jurat ha estat format per un especialista en temes editorials i literatura i ha valorat paràmetres com: correcció, qualitat literària, compromís i interès.
De l’Escola Tabor s’han presentat un total de 144 obres; de l’Escola Santa Perpètua,142; d’Els Aigüerols, 142; de l’INS Rovira-Fonrs, 101; del Sagrada Família,89; del Bernat de Mogoda, 47; de la Florida, 23; del Santiga, 6; i de l’INS Estela Ibèrica,6.

El certamen està dividit en cinc categories. De tercer i quart de Primària s’han presentat 176 obres; de cinquè i sisè de Primària, 314; de Primer i Segon d’ESO, 123; de tercer i quart d’ESO han estat 76 obres i de batxillerat, 23.

Veredicte dels Premis Primavera

En la categoria 3r i 4t de Primària el primer classificat ha estat Jan Ricart Anri amb l’obra Un viatge prehistòric ; el segon, Gerard Burgos Cairana amb Menja-pàgines ; tercer, Jordi Montero Román amb Atrapats en un videojoc i quarta classificada, Ona Compta Ricart amb L’aigua màgica.

En Categoria de 5è i 6è de Primària els premiats han estat per aquest ordre: Bruna Foved De Bladò amb l’obra El mòbil desaparegut; Helena Cardador Climent amb Punto y seguido; Maria Ontiveros Sánchez per Friends: el misteri del dia de les exploradores i Vera Eguiazábal Díaz amb Misteri a la biblioteca.

En la categoria de 1r i 2n d’ESO la primera classificada ha estat Andrea Hernando Roldán amb La botella de champán; la segona, Jorgina Remolà Zancas amb La respuesta está en el bosque ; la tercera, Alba Martínez per El universo imperfecto ; i la quarta, Berta Capdevila Vinyallonga per Una història sobre puntes.

Pel que fa a la categoria de 3r i 4t d’ESO els premiats han estat Arnau Núñez Martínez amb l’obra Venjança; Aitor Aguilera Rey amb ¿QUÉ A(L)MAS?; Sara Mur Terrado amb Batiburrillo de emociones i Marina Ortiz Fernández amb Sogni

Per últim en categoria de batxillerat el primer premi ha estat per Roger Umbert Humet per l’obra Un precio a pagar; segon, Víctor López Bernal per La noia del vestit negre; tercer, Bryan Gandillo de la Cerda per La ventana; i quarta, Sara Llanos Ocampo per Día de primavera.

 

Foto: Imatge d'arxiu del lliurament dels Premis Primavera de l'edició 2019 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]