hola

Un total de 712 alumnes dels nou centres educatius del municipi han participat en els Premis Primavera 2020. Aquest certamen literari s'adreça a l'alumnat d'entre tercer de Primària i segon de Batxillerat de Santa Perpètua amb l'objectiu de fomentar la lectura i l'escriptura entre els infants, adolescents i joves. 

Els Premis Primavera es lliuren coincidint amb la Diada de Sant Jordi, però aquest any a causa de l'Estat d'Alarma originat per la pandèmia del coronavirus no s'ha pogut celebrar l'acte. El certamen s’ emmarca en la Programació Estable de les Escoles, i ja en són 29 el nombre d’edicions que s’han realitzat.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha manifestat que «creiem fermament que la promoció de la cultura i l’accés a aquesta de manera democràtica, és un pilar base per a que una societat pugui créixer amb les eines necessàries per desenvolupar-se en llibertat» .El regidor ha destacat que «aquest any ha crescut la participació respecte a l’any passat, que ja va ser un èxit, i podem dir que la qualitat i originalitat de les obres presentades és de molt bon nivell». Per últim, ha agraït a tot l’alumnat la seva participació, així com també, al professorat que els ha guiat en aquest procés.

El jurat ha estat format per un especialista en temes editorials i literatura i ha valorat paràmetres com: correcció, qualitat literària, compromís i interès.
De l’Escola Tabor s’han presentat un total de 144 obres; de l’Escola Santa Perpètua,142; d’Els Aigüerols, 142; de l’INS Rovira-Fonrs, 101; del Sagrada Família,89; del Bernat de Mogoda, 47; de la Florida, 23; del Santiga, 6; i de l’INS Estela Ibèrica,6.

El certamen està dividit en cinc categories. De tercer i quart de Primària s’han presentat 176 obres; de cinquè i sisè de Primària, 314; de Primer i Segon d’ESO, 123; de tercer i quart d’ESO han estat 76 obres i de batxillerat, 23.

Veredicte dels Premis Primavera

En la categoria 3r i 4t de Primària el primer classificat ha estat Jan Ricart Anri amb l’obra Un viatge prehistòric ; el segon, Gerard Burgos Cairana amb Menja-pàgines ; tercer, Jordi Montero Román amb Atrapats en un videojoc i quarta classificada, Ona Compta Ricart amb L’aigua màgica.

En Categoria de 5è i 6è de Primària els premiats han estat per aquest ordre: Bruna Foved De Bladò amb l’obra El mòbil desaparegut; Helena Cardador Climent amb Punto y seguido; Maria Ontiveros Sánchez per Friends: el misteri del dia de les exploradores i Vera Eguiazábal Díaz amb Misteri a la biblioteca.

En la categoria de 1r i 2n d’ESO la primera classificada ha estat Andrea Hernando Roldán amb La botella de champán; la segona, Jorgina Remolà Zancas amb La respuesta está en el bosque ; la tercera, Alba Martínez per El universo imperfecto ; i la quarta, Berta Capdevila Vinyallonga per Una història sobre puntes.

Pel que fa a la categoria de 3r i 4t d’ESO els premiats han estat Arnau Núñez Martínez amb l’obra Venjança; Aitor Aguilera Rey amb ¿QUÉ A(L)MAS?; Sara Mur Terrado amb Batiburrillo de emociones i Marina Ortiz Fernández amb Sogni

Per últim en categoria de batxillerat el primer premi ha estat per Roger Umbert Humet per l’obra Un precio a pagar; segon, Víctor López Bernal per La noia del vestit negre; tercer, Bryan Gandillo de la Cerda per La ventana; i quarta, Sara Llanos Ocampo per Día de primavera.

 

Foto: Imatge d'arxiu del lliurament dels Premis Primavera de l'edició 2019 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]

Efímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors
20 Nov 2023 13:31 - RedaccióEfímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors

Efímera, la programació estable d'espectacles organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua, ha clos [ ... ]

La Fira de Nadal donarà el tret de sortida a la programació SPM és Nadal
17 Nov 2023 11:20 - RedaccióLa Fira de Nadal donarà el tret de sortida a la programació SPM és Nadal

SPM és Nadal és la programació que engloba les activitats que es duran a terme al municipi amb motiu [ ... ]