hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha concedit la setena edició de la Beca de Recerca al projecte Repressió, clandestinitat i resistència. la vida quotidiana de les dones antifranquistes a Santa Perpètua de Mogoda, 1968-1977, de Sarai Martín. El certamen està dotat amb 4.000 euros.

L’autora disposarà d’un període de dos anys per a materialitzar el treball de recerca, que estarà tutoritzat pel CREM,

L’anunci del veredicte de la VII Beca de Recerca estava previst fer-se públic el 27 de març en un acte al Centre Cívic El Vapor coincidint també amb la presentació de la publicació l’Ordit 7 Les escoles de Música, un patrimoni cultural. L’acte es va anul·lar per l’estat d’alarma originat pel coronavirus.

La guanyadora de la beca Sarai Martín ha explicat que la seva vocació com antropòloga l’ha portat a presentar aquest tema i  que «la meva principal motivació ha estat sempre parlar amb testimonis vius». Afegeix que «és una oportunitat per visibilitzar una realitat , la vida de les dones republicanes en la clandestinitat» i a més «oferir una mirada de gènere que fins no fa gaire ha estat silenciada en l’àmbit acadèmic i popular». Martín també ha expressat que «amb aquest projecte pretenem reivindicar, a través d’elles, la posició que van ocupar en aquest procés de canvi i en especial de l’esfera quotidiana».

L’atorgament de la beca li suposa poder gaudir i treballar un tema «que m’interessa molt però que no havia tingut l’oportunitat d’aprofundir". Sarai Martín també ha agrait l’Ajuntament i el CREM la seva confiança per atorgar-li la beca.

A la convocatòria de la VII Beca de Recerca es van presentar quatre projectes: el dones antifranquistes i altres sobre història, un estudi sobre arqueologia i un altre sobre patrimoni immaterial.


Foto: La Beca es convoca en el marc de la Nit de la Cultura / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

'IAIA' ofereix una nova funció aquest dissabte (18.30h) davant la bona acollida
18 Abr 2024 11:21 - Redacció'IAIA' ofereix una nova funció aquest dissabte (18.30h) davant la bona acollida

IAIA és el nom de la propera obra programada en el marc d’Efímera a la Sala Telers. L’obra de [ ... ]

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]