hola

Santa Perpètua tindrà, si la situació de pandèmia ho permet, una Festa Major d'Estiu adaptada a les noves circumstàncies. Serà els dies 4, 5, 6 i 7 de setembre. La Regidoria de Cultura ha dissenyat un programa basat en concerts, espectacles i sessions de cinema als patis de les escoles per controlar l'aforament i les mesures de seguretat. A més, una de les novetats serà la necessitat d'adquirir prèviament entrades gratuïtes per als espectacles de manera telemàtica o presencial a partir de l'1 de setembre. Els espectacles al carrer programats són itinerants i les recomanacions són les de no seguir les rues sinó veure-les passar des d'un mateix punt.

Un altre canvi important serà el pregó de Festa Major, anomenat per aquesta edició Inici de Festa. L'alcaldessa de Santa Perpètua acompanyada del pallasso Pep Callau i dels gegants de Santa Perpètua faran un pregó
telemàtic que es podrà seguir per les pàgines Facebook de Festa Major i de l'Ajuntament.

El castell de focs es reanomena i passa a dir-se concatenació de focs, i és que per evitar la concentració de gent, es llançaran des de dos punts diferenciats del municipi, el parc Central i la plaça de la República, de manera seqüencial. L'organització recomana veure'ls des dels balcons i finestres de casa o des d'un punt allunyat i no concorregut al carrer.

Coronavirus, escac al món! L'exposició de Festa Major que explica el confinament a Santa Perpètua

El programa començarà amb la inauguració de l'exposició de Festa Major, el dijous 3 de setembre. La mostra és de creació pròpia municipal i té per nom Coronavirus, escac al món! La ciutadania esdevindrà protagonista de l'espai amb diferents propostes artístiques fetes durant el confinament. Les activitats de divendres començaran amb el pregó de l'alcaldessa, Isabel Garcia i continuaran amb un espectacle itinerant a càrrec de Resistència Tour, acompanyats dels Gegants de Santa Perpètua. Cinema a la fresca amb la pel·lícula Dumbo i els concerts de The Goliard Collective i de l'Orquestra Junior's completen la proposta musical. La comediant Valeria Ros tancarà el divendres de Festa Major amb un espectacle al pati de l'Escola la Florida.

El dissabte de Festa Major serà per a l'Esplai el Refugi i una repensada gimcana infantil a més de la tradicional audició de sardanes, a l'interior de l'Església Parroquial. Un espectacle infantil, de circ, la presentació del número 7 de la revista l'Ordit del CREM o un concert de rumba son propostes també per al dissabte de Festa però també hi haurà cinema a la fresca i diverses actuacions musicals com ara la de l'Orquestra Aquàrium o de Myriam Swanson.

El diumenge serà el torn de l'animació infantil de la Belluga però també de noves actuacions d'orquestres, d'un grup de swing i espectacles de circ i de percussió amb llums. També hi ha lloc per al cinema a la fresca i més música amb Doctor Ring Ding i el Concert de NIt, amb l'Orquestra Cimarron. Enguany els fanalets de la nit de diumenge seran per recordar a les persones que ens han deixat durant la pandèmia.

La Festa Major finalitzarà el dilluns amb propostes clàssiques com Havaneres, espectacles infantils i música d'orquestra. Enguany no hi haurà el castell de focs com el coneixem sinó que serà una concatenació de focs d'artifici des de dos punts del municipi, el parc Central i la plaça de la República.

La Festa Major comptarà també amb el concurs de decoració de balcons i finestres i el fotogràfic de paelles i pinxos. L'Ajuntament difondrà tota la informació de Festa Major a través d'un programa de paper que distribuirà el 27 d'agost, d'una App de Festa Major i de la web fm.staperpetua.org

Foto:  Cartell infantil de la Festa Major / Lucía i Anna Ramírez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]