hola

El sector cultural es mobilitza a Santa Perpètua de la mà del moviment de nivell global Alerta Roja que organitzarà diverses accions per visibilitzar la situació en la qual es troba aquest sector arrel de la pandèmia sanitària.

Al nostre municipi, el moviment compta amb el suport, fins ara, de les entitats Moguda Perpètua, Casal Popular, La Belluga, Tàndem, la CAMissió o el grup de Diables de Santa Perpètua. A títol personal s'hi sumen C·Music o l'actriu Neus Umbert. L'empresa SLS també ha comunicat la seva adhesió a aquest moviment.

Les accions estan previstes a nivell global aquest dimecres 30 de setembre i, al nostre municipi, consistiran a la il·luminació de color vermell d'espais i edificis com ara la rotonda de Miró, de la Font i la BIblioteca.

A CAM Bernades a partir de les 21 hores tindrà lloc la lectura d'un manifest a càrrec d'agents culturals locals i es realitzarà un espectacle a porta tancada que es difondrà per xarxes socials.

L'Ajuntament de Santa Perpètua també dóna suport a aquestes iniciatives i recorda el seu suport a la cultura local.

Una de les reivindicacions del moviment a Santa Perpètua és animar a les institucions locals i també al sector privat a la programació d'esdeveniments i activitats culturals de manera segura ja que, segons explica, el portaveu del moviment al nostre municipi, Albert Clos, l'activitat cultural s'ha reduït en un 90% des de l'aparició de la Covid-19, deixant a molts professionals sense feina.

Albert Clos també ha volgut destacar la programació de les activitats en el marc de la Festa Major organitzades per l'Ajuntament i demana que es continuï en aquesta línia per tal de visibilitzar a tota la gent que hi treballa de la cultura així com que aquesta, es pot realitzar de manera segura.

Foto: La Belluga, durant la darrera Festa Major , és un dels grups que donen suport a Alerta Roja / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]