hola

El Grup de Teatre Tàndem s'ha vist obligat a ajornar la 30a Mostra de teatre amateur que estava previst que comencés ahir diumenge. El motiu és que una resolució dictada pel Departament de Salut de la Generalitat limita els grups de cultura popular a un màxim de sis persones de dues bombolles. En la darrera resolució del Procicat el teatre amateur no es considera activitat laboral com és el cas del teatre professional que sí pot continuar amb les seves funcions amb el 50% de l'aforament de les sales.

El grups de teatre amateur funcionen seguint el Pla de represa de la cultura popular que determina que són grup de convivència habitual de màxim vint persones. Tot i que el Pal continua vigent, una resolució del 12 de desembre ha deixat sense efecte alguna de les normes. Una és la limitació el grup a màxim 6 persones i de fins a dues bombolles, segons ha exposat el secretari de Tàndem, Oriol Alonso.

La crítica dels grups de teatre amateur és la desinformació de la Generalitat ja que aquest canvi es va conèixer el dia 22 de gener, dos dies abans de l'inici programat de la Mostra de teatre gràcies al grup de Figueres que l'havia d'inaugurar. Alonso ha criticat que el teatre amateur està desemparat.

Alonso ha afirmat que amb la nova normativa només es podria fer una obra de les sis que estan programades perquè només una compleix amb el requisit de ser menys de sis persones.

Divendres al vespre la Junta de Tàndem es va reunir d'urgència per trobar una solució. Oriol Alonso ha explicat que les opcions passaven per buscar altres obres de teatre que complissin amb aquestes restriccions o reprogramar tota la Mostra en altres dates, que va ser la decisió final perquè es vol mantenir la selecció de grups i obres feta.

De moment, no se sap quan es podrà tornar a programar tota la Mostra que ha quedat ajornada. Oriol Alonso ha comentat que tot dependrà de les noves mesures de la Generalitat, però que podria començar amb l'obra professional, programat per al 28 de febrer.

La 30a Mostra de teatre amateur de Tàndem ha quedat ajornada. Depenent de les mesures que sobre la represa de la Cultura popular prengui la Generalitat, es buscaran noves dates per a la seva celebració amb les mateixes obres previstes.


Foto: L'obra Un joc perillós és una de les programades a la Mostra / Tàndem

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'
30 Nov 2023 14:01 - RedaccióTàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'

El Grup de Teatre Tàndem amb l'obra Un cop a l'any ha rebut diferents premis i nominacions a diferents [ ... ]

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]