hola

Jordi Pàmias i Grau va rebre el 31è homenatge als poetes de l'associació d'Amics de Santiga que es va celebrar l'11 d'abril en el conjunt parroquial de l'església de Santiga. El poeta va participar en tot el programa d'actes i va llegir alguns dels seus poemes, un d'ells titulat Pandèmia i que, segons ells mateix va explicar, va servir-li per felicitar les festes de Nadal de 2020.

Era el primer cop que Jordi Pàmias visitava Santa Perpètua de Mogoda i es mostrava molt content per l'homenatge i va qualificar la localitat com un model per altres municipis. La Paret dels Sentiments és per a Jordi Pàmias una mostra de la gran afició d'aquest poble per la poesia, la capacitat per valorar el que és la poesia i l'art. Pàmias va dir de la placa que li ha dedicat l'artista local Iris Garcia que és d'una gran qualitat artística.

La perpetuenca Iris Garcia Serra es va inspirar en el poema l'Alzina negra per dissenyar la placa d'homenatge a Jordi Pàmias i l'ha fet en una pissarra negra sobre la que ha dibuixat una posta de sol i en la qual es veu una alsina negra que és la mateixa pedra. Iris Garcia va agrair la destresa del Salvador Alsina que ha fet que quedi tan integrada a la paret que sembla que fos una pedra més del mur original.

El poeta homenatjat Jordi Pàmias va néixer a Guissona l’any 1938. Ha guanyat el premi Joan Salvat-Papasseit, la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura, entre d'altres. Durant 30 anys va exercir de mestre i continua pensant que els mestres i professors han de fer una tasca important perquè la gent jove s'interessi per l'art.

La glossa del poeta va anar a càrrec de Jaume Vinyals, expresident d'Amics de Santiga. La Colla Jove de Gegants va participar en l'acte així com el grup d'alumnes de gralla de l'Escola Municipal de les Arts (EMA) i dos alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre. La lectura de poemes va anar a càrrec de Neus Umbert i Gemma Abasolo i també es van poder escoltar poemes llegits per Ester Vera, director del diari Ara, i de l'actor perpetuenc David Selvas.

El president d'Amics de Santiga, Xavier Gispert, va agrair la participació de totes les persones i entitats i sobretot la del poeta homenatjat. Aquesta era la primera Festa de l'Arbre i d'Homenatge als poetes de la nova junta i un dels canvis ha estat el de la ubicació ja que es va escollir fer-la a l'hort del rector.

Prèviament a l'Homenatge al poeta, Amics de Santiga va plantar un nou lledoner a Santiga i ja van 38 exemplars diversos plantats.

L'alcaldessa va destacar la relació entre natura i cultura que des de fa anys duu a terme Amics de Santiga i que va motivar a l'Ajuntament a declarar-la Festa cultural d'interès local l'any 2019. Isabel Garcia va agrair la tasca de l'associació per mantenir vivies les senyes d'identitat perpetuenques.


Foto: El poeta Jordi Pàmias assenyala la Paret dels Sentmients al costat de l'alcaldessa i l'artista local Iris Garcia / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els Atrapasomnis ens portaran El Planeta Violeta l’1 de setembre
21 Jun 2024 09:15 - RedaccióEls Atrapasomnis ens portaran El Planeta Violeta l’1 de setembre

Els Atrapasomnis són el grup d’animació infantil escollit per la Comissió de la Festa Major de [ ... ]

Sis artistes estan treballant en la propera EFÍMER’ART
20 Jun 2024 14:31 - RedaccióSis artistes estan treballant en la propera EFÍMER’ART

Sis són els artistes que estan treballant en l’exposició de Festa Major de Santa Perpètua. Sota [ ... ]

Lípidos Santiga patrocinarà l'espectacle de drons de la Festa Major
20 Jun 2024 13:44 - RedaccióLípidos Santiga patrocinarà l'espectacle de drons de la Festa Major

Lípidos Santiga patrocinarà l'espectacle amb drons del focs de la Festa Major d'estiu, que tindrà [ ... ]