hola

L'alumnat de les escoles de Santa Perpètua continua realitzant les activitats que l’Escola Municipal de les Arts (EMA) ha proposat als centres escolars amb motiu de la Cantata Namana 2021. Des de l’EMA volen destacar la implicació de tots els centres educatius en un any marcat per la Covid-19 amb una Cantata molt diferent a la que s’havia realitzat els anys anteriors.

Les escoles Bernat de Mogoda, La Florida, Santa Perpètua, Els Aigüerols, Santiga, Tabor i el Col·legi Sagrada Família han participat creant un vídeo per cada cançó de la Cantata. Per la seva banda, el grup Teatrots del projecte Comunart que es realitza a Els Aigüerols, és l’encarregat de fer la dramatització de la Cantata. Per a l’atrezzo d’aquesta dramatització han estat necessaris diversos caps d’animals que han realitzat també els diferents centres educatius.
Des de l’EMA expliquen que “estem rebent molt retorn de les escoles sobre la proposta d’activitats de la Cantata”. El resultat es pot veure a sites.google.com/view/cantataspm2021. Entre aquestes activitats hi ha una meditació infantil per treballar l’emoció de l’acceptació de l’Escola Florida, una sessió de fitness de l’alumnat de l’Escola Bernat o un collage fotogràfic per treballar la diversitat a les aules del Col·legi Sagrada Família.

El director de l'EMA, Eliseu Ribes, ha explicat que vistes les restriccions sanitàries es va decidir muntar una cantata online que s'ha treballat a les escoles durant els dos darrers mesos.

Ribes ha explicat que cada escola ha fet activitats diferents d'entre tots els recursos que s'oferien a través del web i ha subratllat que l'únic que estava assignat és una cançó diferent per a cada centre.

L’EMA ha informat “un cop fem el muntatge de la Cantata i rebem les activitats que encara estan en marxa posarem punt i final a aquesta nova proposta en línia” i ha destacat que la Cantata Namana és “una construcció compartida i un exemple també d’inclusió”. Ribes ha explicat que els vídeos finals es podran veure a través del web de la cantata i de les xarxes socials de l'EMA i dels centres educatius participants.

Namana és el protagonista de l’obra, enigmàtic i reflexiu, portarà a l’escenari valors com la diversitat, la integració, la diferència com a element enriquidor, l’amistat o la importància de no perdre mai la pròpia identitat. La Cantata és una activitat que té com a objectiu la participació artística activa en una obra de gran format, a través de la qual es construeix comunitat.

 

Foto: Caps d’animals realitzats per les escoles per a la Cantata Namana / Escoles i EMA

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Centro Cultural Andaluz celebra la Cruz de Mayo aquest diumenge 28 de maig
26 Maig 2023 11:04 - RedaccióEl Centro Cultural Andaluz celebra la Cruz de Mayo aquest diumenge 28 de maig

El Centro Cultural Andaluz celebrarà aquest diumenge 28 de maig la tradicional Cruz de Mayo al parc [ ... ]

Tàndem rep diversos premis amb l'obra 'Un cop a l'any'
24 Maig 2023 09:44 - RedaccióTàndem rep diversos premis amb l'obra 'Un cop a l'any'

L’obra de Tàndem Un cop l’any ha rebut diversos premis al Concurs de Teatre Amateur Premi Pedracastell [ ... ]

La Creativa: Modela la teva construcció, aquest dissabte
24 Maig 2023 11:11 - RedaccióLa Creativa: Modela la teva construcció, aquest dissabte

  Aquest dissabte està programada una nova La Creativa relacionada amb l'exposició de Vallverdú [ ... ]