hola

Amics de Santiga organitza demà dissabte 24 de juliol el XXXIè Concurs de Pintura Ràpida de Santiga. El certamen repartirà premis per un import total de 5.200 euros. Durant el dia i per primer cop tindran lloc diferents activitats paral·leles per atreure la ciutadania.

Amb l'objectiu que la gent s'apropi a Santiga a veure les creacions dels participants, la junta d'Amics de Santiga ha programat a les 11 h un taller per a infants amb la il·lustradora Roser Calafell, visites guiades a a càrrec del CREM durant tot el dia i a les 12.45h un vermut musical amenitzat pel duo Blue Birds.

En aquesta edició, Amics de Santiga ha establert un màxim de vuit premis distribuït en un premi d’Honor patrocinat per l’Ajuntament de Santa Perpètua i dotat amb 1.200 euros. Tres premis d'oli (amb qualsevol tècnica), dotats amb 1.000, 800 i 650 euros, respectivament. Dos premis per a aquarel·les, dotats amb 600 i 450 euros. En aquesta ocasió, s’ha establert dos premis locals dotats, el primer amb 300 euros i que patrocina Amics de Santiga i un segon de 200 euros.

Els artistes interessats hauran de segellar les teles, mida 15 F, a la plaça de Santiga aquest dissabte de 8 a 10 del matí i disposaran de tot el dia, fins a les 18 h per fer el quadre que han de lliurar a la rectoria de Santiga. Cada pintor pot participar amb un quadre per cada categoria oli i aquarel·la. Els artistes locals opten també a la resta de premis i tenen les mateixes bases.

El president d'Amics de Santiga, Xavier Gispert, ha explicat que la nova junta va decidir que seria bo obrir el concurs de pintura amb la idea que la ciutadania gaudeixi de l'entorn i per això s'han decidit canvis com les dates i les activitats paral·leles. Gispert explica que els membres actuals de la junta recorden que anaven a veure els pintors mentre pintaven i per recuperar aquesta tradició han decidit fer activitats per apropar l'entitat i Santiga sobretot als més joves.

 El veredicte del jurat es farà públic el dia 31 de juliol al web de l’entitat santiga.cat i a les xarxes socials de l’entitat. L’exposició de les obres participants es podrà veure els dies 3, 4, 5 i 6 de setembre a La Fusteria (carrer del Pare Rodés). Amics de Santiga farà el lliurament de premis el 4 de setembre.

Foto: Imatge de l'edició de 2019 / Amics de Santiga

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]