hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) ha presentat l’edició número 8 de la seva publicació l’Ordit. L’Ordit 8 està dedicat a El Círcol Federal i el republicanisme a Santa Perpètua de Mogoda i basat en les novenes jornades del CREM realitzades el 2013.

La presentació de la revista, en la qual es va oferir la conferència La historiografia local. Del Grup Pro Arqueologia al CREM, va tenir lloc divendres 24 de setembre a la tarda al Centre Cívic El Vapor amb una cinquantena d'assistents. L'encarregat de presentar l'Ordit i alhora conferenciant va ser el membre del CREM, Ernest Vilàs, qui va detallar que l'Ordit 8 està destinat a explicar el naixement del republicanisme i perquè als anys 30 del segle passat l'Ajuntament de Santa Perpètua va estar governat per republicans federals.

El tema del següent l'Ordit serà la repressió franquista. El president del CREM, Pere Garcia Batalla, va argumentar que està sent un treball complicat, però que el CREM ha pogut accedir als judicis sumaríssims dels arxius militars. Ernest Vilàs ha avançat que són 54 els judicis a perpetuencs que s'han pogut consultar.

El CREM va estrenar aquest mes nova seu al carrer de Pompeu fabra, 31 i també una programació estable. Vilàs ha anunciat que la idea és anar fent conferències al local i al Vapor sobre història amb ponents locals i experts.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà, i els regidors Pere García, Olga Valenzuela i Joan Martínez van assistir a la presentació. L'alcaldessa va lloar la tasca del CREM i va reconèixer que el tema de l'Ordit 8 sobre republicanisme és un debat vigent en l'actualitat.

L'Ordit 8 es va lliurar divendres als socis del CREM que van assistir a la seva presentació. La següent activitat del CREM serà una conferència que està programada per a aquest dijous 30 de setembre al Centre Cívic El Vapor a les 20 h. Maria Àngels Prats parlarà de Dona i maçoneria.


Foto: El Vapor va acollir la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]

Divendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda
21 Mar 2024 11:20 - RedaccióDivendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda

La presentació del llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda, La Lluita de les dones [ ... ]