hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) ha presentat l’edició número 8 de la seva publicació l’Ordit. L’Ordit 8 està dedicat a El Círcol Federal i el republicanisme a Santa Perpètua de Mogoda i basat en les novenes jornades del CREM realitzades el 2013.

La presentació de la revista, en la qual es va oferir la conferència La historiografia local. Del Grup Pro Arqueologia al CREM, va tenir lloc divendres 24 de setembre a la tarda al Centre Cívic El Vapor amb una cinquantena d'assistents. L'encarregat de presentar l'Ordit i alhora conferenciant va ser el membre del CREM, Ernest Vilàs, qui va detallar que l'Ordit 8 està destinat a explicar el naixement del republicanisme i perquè als anys 30 del segle passat l'Ajuntament de Santa Perpètua va estar governat per republicans federals.

El tema del següent l'Ordit serà la repressió franquista. El president del CREM, Pere Garcia Batalla, va argumentar que està sent un treball complicat, però que el CREM ha pogut accedir als judicis sumaríssims dels arxius militars. Ernest Vilàs ha avançat que són 54 els judicis a perpetuencs que s'han pogut consultar.

El CREM va estrenar aquest mes nova seu al carrer de Pompeu fabra, 31 i també una programació estable. Vilàs ha anunciat que la idea és anar fent conferències al local i al Vapor sobre història amb ponents locals i experts.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà, i els regidors Pere García, Olga Valenzuela i Joan Martínez van assistir a la presentació. L'alcaldessa va lloar la tasca del CREM i va reconèixer que el tema de l'Ordit 8 sobre republicanisme és un debat vigent en l'actualitat.

L'Ordit 8 es va lliurar divendres als socis del CREM que van assistir a la seva presentació. La següent activitat del CREM serà una conferència que està programada per a aquest dijous 30 de setembre al Centre Cívic El Vapor a les 20 h. Maria Àngels Prats parlarà de Dona i maçoneria.


Foto: El Vapor va acollir la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]