hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha licitat les obres d'excavació arqueològica de la zona del pati del rector de Santiga. Aquests treballs formen part de la segona fase de la rehabilitació del conjunt arquitectònic de l'església de Santiga.

El pressupost previst per a aquesta fase puja a 462 mil euros que s'aportaran a parts iguals entre la Generalitat, l'Ajuntament de Santa Perpètua i la societat civil. El consistori ha rebut aquest any una subvenció de 154 mil euros de la Generalitat destinada a aquest projecte.

La primera fase es va executar entre 2011 i 2012 i es va centrar en l'església, una construcció del segle XI, catalogada com a edifici d'interès històric, protegit pel Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de Santa Perpètua. La primera fase va suposar una inversió d'uns 887 mil euros.

En la segona fase es rehabilitarà el pati que hi ha darrere de l'església i la casa del rector, i formarà part del Museu del Treball i de la Indústria Viva de Santa Perpètua. També ja s'han definit els usos que tindrà, tenint en compte el treball, la vinculació i la implicació d'entitats com l'Associació d'Amics de Santiga, segons afirmen des de la Regidoria de Cultura. Amics de Santiga ha endegat una campanya de difusió de Santiga i de micromecenatge per aconseguir el capital necessari per a aquesta fase d'obres.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha explicat que el primer treball que cal fer en la segona fase és el de prospeccions arqueològiques en el pati i ha assegurat que el projecte està redactat i que ja contempla els diversos usos que se li podrà donar a tot el conjunt. El regidor de Cultura ha remarcat que el pressupost total de la rehabilitació compta amb tres branques de finançament, dues de l'administració pública i una de la societat civil.

La rehabilitació de la casa del rector permetrà dotar l'espai de nous usos. Marçal Solà ha puntualitzat que entre ells es permetran activitats a entitats que com Amics de Santiga treballen per la preservació d'aquest conjunt arquitectònic.

 

Foto: Es rehabilitarà el pati que hi ha darrere de l'església / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]