hola

Avui 17 de gener és el dia de Sant Antoni Abat, patró de la Societat de Carreters de Santa Perpètua. L'entitat celebrarà la festivitat amb una missa a les 20 h a l'Església que comptarà amb la participació de la Coral Renaixença. En acabar l'eucaristia, l'entitat té previst fer un petit refrigeri a l'exterior, a la plaça de l'església a base de coca, llonganissa i moscatell.

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat va fer ahir el repartiment de les tradicionals coques beneïdes als socis de l'entitat i també va fer una petita ofrena al Monument als Carreters com homenatge a l'ofici i en record dels socis que ens han deixat aquest darrer any.

El 2022 no tindrem la celebració del Tres Tombs, la Societat de Carreters vol recuperar-la al 2023 amb tot l'esplendor que sempre la caracteritzat. "Fa uns mesos, quan s'havia de començar a treballar sobre ella i veient que la situació de la pandèmia no avançava al ritme que voldríem, la junta va decidir no fer-la", segons ha expressat el president de la Societat de Carreters, Joan Mestres, que ha explicat que va ser una decisió dura i arriscada perquè no se sabia quina seria la situació a primers de febrer que és quan es fa a Santa Perpètua, però amb les dades actuals estan convençuts que van encertar amb la decisió.

Joan Mestres ha explicat que en aquesta situació de pandèmia calia correspondre als socis amb les coques i que també la junta va fer una ofrena al Monument als carreters.Mestres ha recordat que avui dia del patró tindrà lloc la celebració amb una missa i un petit refrigeri.

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat vol celebrar la festa dels Tres Tombs com és habitual amb una molt bona participació de cavalls, carros, carruatges i genets i, per això, es va decidir a l'estiu no fer-la aquest any, tot esperant que al 2023 la pandèmia permeti celebrar-la amb esplendor. Joan Mestres ha destacat que la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat amb els seus 105 anys d'existència ha anat fent créixer la festa dels Tres Tombs fins a la que coneixem en l'actualitat.


Foto: Avui 17 de gener se celebra la festivitat de Sant Antoni Abat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]