hola

Avui és el dia de Santa Prisca, una festivitat arrelada al municipi i vinculada a Santiga que es va celebrar dissabte 15 de gener organitzada per l'Associació d’Amics de Santiga, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i el Cineclub Cisco Mosenya. La missa i l'acte acadèmic es van realitzar a l'interior de l'església de Santiga i es va omplir l'aforament màxim permès en aquestes circumstàncies. La benedicció dels panets, en fer-se a l'exterior, va possibilitar la participació de més persones que complint amb la tradició van portar els seus panets que, segons la creença popular, protegeix els de la casa on està de malalties i tempestes. Amics de Santiga va repartir un panet entre cada família assistent.

La secretària d'Amics de Santiga, Anna Vinyallonga, ha destacat que gairebé un centenar de persones van estar presents en el moment de la benedicció dels panets de Santa Prisca a la Paret dels Sentiments.El gran valor natural de Santiga va ser el tema de l'acte acadèmic que va anar a càrrec del president de l’Associació Catalana de Recerca Ecològica i Social (ACRES), el perpetuenc Joan Daranas, i on també es va poder visionar uns vídeos captats amb càmeres nocturnes a Santiga i editats per la perpetuenca Georgina Folguera. Vinyallonga ha expressat que va ser molt interessant i moltes persones van descobrir amb quantes espècies d'animals convivim a l'espai natural de Santiga.Vinyallonga ha destacat que a l'acte acadèmic van veure cares noves i de gent jove i això és motiu d'alegria perquè quan més persones coneguin el valor de Santiga més hi haurà per defensar l'espai.

Amics de Santiga també recorda que hi ha en marxa la campanya de recollida de fons per a la rehabilitació de la rectoria de Santiga. Vinyallonga ha subratllat que al canal Youtube de l'entitat estan disponibles vídeos que expliquen el perquè és tan important preservar Santiga.

Santiga va acollir la celebració de la diada de Santa Prisca amb una bona afluència de persones. La propera activitat organitzada per Amics de Santiga serà el Concert de Primavera.


Foto: Benedicció dels panets de Santa Prisca / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]