hola

'Tiges prestades' és el títol de la primera mostra del 2022 a l'Espai 1 de la Granja, espai cultural i es tracta d'una col·lectiva formada per obres de diferents tipologies. Les peces presentades són treballs que criden en positiu a una recuperació combativa acompanyant des dels seus missatges i reflexions a una ciutadania que necessita recuperar força i compromís.

Valors com la migració, la identitat, el gènere, la sostenibilitat, la recuperació de la memòria, l’acció i cooperació social es troben implícits a les obres. Els artistes participants comparteixen experiències i idearis comuns, sent tots docents universitaris, la majoria vinculats a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i membres de grups d’innovació docent com ApS (UB) i/o A.T.E.S.I. Art, Territori, Estratègia Docent, Sostenibilitat i Intervenció Social.

Davant la realitat pandèmica les propostes reflexionen artística i creativament en relació a la complexitat del moment, amb les seves afeccions emocionals, deshumanització, por i pèrdua de consciència col·lectiva. La doctora Eulàlia Grau considera que la mostra dona una gran diversitat de mirades i el què és viure en aquests moments de resistència i ha explicat que cada artista ha treballat la seva obra des del seu terreny. Un dels artistes participants és Pablo Romero que ve de Madrid i que subratlla que les obres són sorgides arrel del confinament.

Vinculada a aquesta exposició es faran dues sessions diferents de La Creativa. La primera el dia 29 de gener a càrrec de Rafael Romero, comissari de la mostra que proposarà un intercanvi de cromos relacionat amb la seva obra que està formada per 500 petites aquarel·les que simbolitzen ocells. La segona sessió de La Creativa, el 19 de febrer, anirà càrrec d'Eulàlia Grau i el ballarí Arnau Moreno. Aquesta sessió consta de tres fases que començarà amb un espectacle de dansa per reivindicar tot allò que no hem pogut fer durant el confinament. Arnau Moreno ha avançat que els participants seran la seva pròpia fitxa en un joc que unirà moviment i art.

 

Foto: Una de les obres que es podrà veure a Tiges prestades / Regidoria de Cultura

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]