hola

'Tiges prestades' és el títol de la primera mostra del 2022 a l'Espai 1 de la Granja, espai cultural i es tracta d'una col·lectiva formada per obres de diferents tipologies. Les peces presentades són treballs que criden en positiu a una recuperació combativa acompanyant des dels seus missatges i reflexions a una ciutadania que necessita recuperar força i compromís.

Valors com la migració, la identitat, el gènere, la sostenibilitat, la recuperació de la memòria, l’acció i cooperació social es troben implícits a les obres. Els artistes participants comparteixen experiències i idearis comuns, sent tots docents universitaris, la majoria vinculats a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i membres de grups d’innovació docent com ApS (UB) i/o A.T.E.S.I. Art, Territori, Estratègia Docent, Sostenibilitat i Intervenció Social.

Davant la realitat pandèmica les propostes reflexionen artística i creativament en relació a la complexitat del moment, amb les seves afeccions emocionals, deshumanització, por i pèrdua de consciència col·lectiva. La doctora Eulàlia Grau considera que la mostra dona una gran diversitat de mirades i el què és viure en aquests moments de resistència i ha explicat que cada artista ha treballat la seva obra des del seu terreny. Un dels artistes participants és Pablo Romero que ve de Madrid i que subratlla que les obres són sorgides arrel del confinament.

Vinculada a aquesta exposició es faran dues sessions diferents de La Creativa. La primera el dia 29 de gener a càrrec de Rafael Romero, comissari de la mostra que proposarà un intercanvi de cromos relacionat amb la seva obra que està formada per 500 petites aquarel·les que simbolitzen ocells. La segona sessió de La Creativa, el 19 de febrer, anirà càrrec d'Eulàlia Grau i el ballarí Arnau Moreno. Aquesta sessió consta de tres fases que començarà amb un espectacle de dansa per reivindicar tot allò que no hem pogut fer durant el confinament. Arnau Moreno ha avançat que els participants seran la seva pròpia fitxa en un joc que unirà moviment i art.

 

Foto: Una de les obres que es podrà veure a Tiges prestades / Regidoria de Cultura

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé una quarantena de parades a la Diada de Sant Jordi, al passeig de la Florida
23 Abr 2024 11:02 - RedaccióGairebé una quarantena de parades a la Diada de Sant Jordi, al passeig de la Florida

El passeig de la Florida torna a ser avui el punt neuràlgic de la celebració de la Diada de Sant Jordi [ ... ]

Tot preparat per Sant Jordi 2024
22 Abr 2024 11:10 - RedaccióTot preparat per Sant Jordi 2024

El passeig de la Florida serà un any més el punt neuràlgic de la celebració de la Diada de Sant [ ... ]

'IAIA' ofereix una nova funció aquest dissabte (18.30h) davant la bona acollida
18 Abr 2024 11:21 - Redacció'IAIA' ofereix una nova funció aquest dissabte (18.30h) davant la bona acollida

IAIA és el nom de la propera obra programada en el marc d’Efímera a la Sala Telers. L’obra de [ ... ]