hola

L'activitat Canviem cromos? emmarcada en el taller de La Creativa que es va desenvolupar dissabte 29 de gener continuarà en marxa fins al 27 de febrer a l'Espai 1 de La Granja Espai Cultural. L'artista Rafael Romero proposa a la ciutadania fer un intercanvi de mini aquarel·les d'ocells per aconseguir crear un mural totalment nou que substitueixi l'actual format per 500 peces.

Per tal d'aconseguir-ho, a l'Espai 1 hi ha tot el material necessari per poder dibuixar un ocell i poder intercanviar-lo per un dels del Rafa Romero. Aquestes aquarel·les de petit format sobre paper de fibra vegetal es troben fixades a la paret amb cinta de carrosser. A la mateixa sala hi ha preparades taules i cadires on els infants, joves o adults poden seure i amb retoladors, aquarel·les, ceres... cadascú podrà fer un ocell sobre el paper que es proporciona de mida 10x10 cm.

El mural inicial te un caràcter únicament motivador alhora que és un regal pels nens i nenes de Rafael Romero. Una vegada finalitzat, el mural serà desmuntat i passarà a ser part del fons patrimonial del l’ajuntament de Santa Perpètua com un gran exemple d’obra participativa, comunitària i de cocreació.

Els objectius són motivar la creativitat entre els infants i alhora la seva participació envers la cultura i el coneixement; potenciar la creació artística com a valor inherent de les societats compromeses, democràtiques, igualitàries, inclusives i responsables, i potenciar el respecte i la defensa de la natura des d’actituds de sostenibilitat.

Rafa Romero ha convidat la ciutadania a anar a l'Espai 1 a les tardes per participar a l'activitat fent un petit dibuix d'ocell i intercanviar-lo per una de les mini aquarel·les que formen el mural.La idea és que el mural de Romero desaparegui finalment perquè hi hagi 500 nous dibuixos d'ocells creats per la ciutadania perpetuenca i que passaran a ser patrimoni municipal. Al taller de La Creativa es van intercanviar uns 70 dibuixos, però el mural consta de 500 per tant encara queden moltes opcions. Romero comenta que us podeu inspirar en alguns dels seus dibuixos o fer ús de la imaginació pròpia.

El mural inicial te un caràcter únicament motivador per tal de crear una obra de art participativa, cocreativa i cooperativa. Romero ha insistit que tothom és creatiu, té potencial per crear i només cal deixar sorgir l'artista que tots som.Rafa Romero ha destacat que la consecució d'aquest nou mural suposarà per l'Ajuntament de Santa Perpètua disposar d'un patrimoni elaborat per la ciutadania.

L'Espai 1 de La Granja està obert de dimarts a divendres de 17 a 20 h i dissabte d'11 a 14 h. És en aquesta sala d'exposicions on es pot participar a l'activitat Canviem cromos? i acabar component un nou mural de 500 aquarel·les d'ocells elaborats per la ciutadania.


Foto: Durant l'activitat es va intercanviar uns 70 dibuixos / Reg Cultura

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]

Efímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors
20 Nov 2023 13:31 - RedaccióEfímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors

Efímera, la programació estable d'espectacles organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua, ha clos [ ... ]

La Fira de Nadal donarà el tret de sortida a la programació SPM és Nadal
17 Nov 2023 11:20 - RedaccióLa Fira de Nadal donarà el tret de sortida a la programació SPM és Nadal

SPM és Nadal és la programació que engloba les activitats que es duran a terme al municipi amb motiu [ ... ]