hola

Sociocultural SPM ha recollit gairebé 200 propostes per la programació 2022-2023, que inclouen la Xarxa de Centres Cívics i l'Escola Municipal de les Arts (EMA). Fa unes setmanes es va obrir un procés participatiu amb l'objectiu que tant l'usuari de Sociocultural com la ciutadania en general, pogués proposar nous tallers i activitats que, fins ara, no es realitzen per tal de conèixer les inquietuds de la ciutadania.

En total s'han presentat 197 propostes, de les quals 109 han estat presencials i 88 s'han recollit de manera telemàtica. Als centres cívics es van instal·lar uns murals en els quals ja apareixien les activitats que estan molt consolidades i tenen molt de seguiment, fins i tot, llista d'espera en alguns casos com a activitats que segur es programaran la temporada vinent. El que es buscava, en aquest cas, era conèixer noves propostes, com ha explicat la cap de la Unitat d'equipaments del Sociocultural SPM, Encarna Gata.

Informàtica bàsica, Afrobeat, psicomotricitat en família, ceràmica i cursos d'anglès han estat les activitats que han tingut més vots de totes les propostes fetes. Per àmbits, el de Cos i ment ha estat el que més propostes ha recollit amb 24 activitats i 46 vots. Informàtica i llengües ha tingut demanda de 15 activitats i 34 votacions. L'àmbit d'Escèniques ha recollit 18 activitats amb 27 vots. Les sortides culturals han obtingut setze activitats amb 21 vots i l'àmbit d'Artesania ha tingut 20 vots per a tretze activitats.

Sobre la demanda de cursos d'anglès, Gata ha puntualitzat que actualment s'estan fent classes d'anglès per infants des de 5è de Primària a 2n d'ESO i també un espai obert de conversa. En l'anàlisi d'aquest procés participatiu també s'ha pogut comprovar com al centre cívic amb més participació ha estat a La Florida amb 29 propostes. Encarna Gata ha recordat que en aquest equipament hi ha molta gent gran que va a fer gimnàstica, manualitats, teatre i també entitats com el Club Edad de Oro i l'Associació de Veïnes i Veïns La Florida que organitzen activitats.

Les persones participants han fet també propostes diverses per a les sortides culturals que habitualment es fan una per trimestre. Gata ha enumerat algunes de les que s'han proposat. Una de les activitats que han demanat en aquest procés participatiu per als joves és un torneig de Pokemon. Encarna Gata ha avançat que aquesta proposta es passarà a la Regidoria de Joventut.


Foto: Imatge del compte d'instagram de SocioculturalSPM / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]