hola

El 10è Aniversari de la primera fase de la rehabilitació de Santiga és el títol de la conferència que oferirà el 3 de març el coordinador de la secció d’Història del Cercle de Recerques i Estudis de Mogoda (CREM) i responsable del projecte entre el 2007 i 2011, Ernes Vilàs. L'acte forma part de la programació de la Festa Major d'Hivern i tindrà lloc avui a partir de les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor. El 3 de març de 2012 es van inaugurar les obres de rehabilitació de l'església de Santiga, amb un pressupost de 887.000, que van ser finançades pel fons europeus, l'1% cultural i les aportacions d'empreses, comerços i particulars.

El desè aniversari s’escau en el moment d’una ampliació de la restauració a la resta del conjunt monumental, rectoria i edificis annexes, segons destaca el CREM, que vol recordar, en aquesta data, "el moviment sociocultural que va implicar aquella primera operació". L'entitat vol rememorar aquell moment amb les imatges més destacades "de l’intens camí que va conduir a la recuperació d’aquesta peça bàsica del patrimoni local en tant breu espai de temps, un model d’èxit cooperatiu".

Ernest Vilàs ha comentat que l'objectiu de la conferència es fer memòria d'aquest projecte amb la documentació audiovisual que disposa el CREM i ha recordat que una part significativa de l’empresariat i el comerç local van donar suport a la iniciativa amb les seves aportacions econòmiques a través del seu patrocini, en un moment en el que va esclatar la bombolla econòmica i la crisi posterior. També ha destacat que la rehabilitació de l'església de Santiga ha permès a les entitats locals gaudir d'un nou espai per fer activitats així com la implicació d'Amics de Santiga en aquest projecte de rehabilitació que continua avui en dia amb la campanya de micro mecenatge per executar la segona fase de les obres del conjunt monumental, rectoria i edificis annexes.


Foto: Església de Santiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]