hola

El 10è Aniversari de la primera fase de la rehabilitació de Santiga és el títol de la conferència que oferirà el 3 de març el coordinador de la secció d’Història del Cercle de Recerques i Estudis de Mogoda (CREM) i responsable del projecte entre el 2007 i 2011, Ernes Vilàs. L'acte forma part de la programació de la Festa Major d'Hivern i tindrà lloc avui a partir de les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor. El 3 de març de 2012 es van inaugurar les obres de rehabilitació de l'església de Santiga, amb un pressupost de 887.000, que van ser finançades pel fons europeus, l'1% cultural i les aportacions d'empreses, comerços i particulars.

El desè aniversari s’escau en el moment d’una ampliació de la restauració a la resta del conjunt monumental, rectoria i edificis annexes, segons destaca el CREM, que vol recordar, en aquesta data, "el moviment sociocultural que va implicar aquella primera operació". L'entitat vol rememorar aquell moment amb les imatges més destacades "de l’intens camí que va conduir a la recuperació d’aquesta peça bàsica del patrimoni local en tant breu espai de temps, un model d’èxit cooperatiu".

Ernest Vilàs ha comentat que l'objectiu de la conferència es fer memòria d'aquest projecte amb la documentació audiovisual que disposa el CREM i ha recordat que una part significativa de l’empresariat i el comerç local van donar suport a la iniciativa amb les seves aportacions econòmiques a través del seu patrocini, en un moment en el que va esclatar la bombolla econòmica i la crisi posterior. També ha destacat que la rehabilitació de l'església de Santiga ha permès a les entitats locals gaudir d'un nou espai per fer activitats així com la implicació d'Amics de Santiga en aquest projecte de rehabilitació que continua avui en dia amb la campanya de micro mecenatge per executar la segona fase de les obres del conjunt monumental, rectoria i edificis annexes.


Foto: Església de Santiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]