hola

Torna la Festa Major d’Hivern de Santa Perpètua després que al 2021 no es pogués celebrar a causa de la Covid-19. L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, i gràcies a la implicació d’entitats del municipi, ha programat tot un seguit d’activitats per commemorar el dia de Santa Perpètua, el 7 de març. Durant tot el mes de març se celebren activitats però el gruix de la programació es concentra en aquest cap de setmana. Avui, la inauguració d'una exposició col·lectiva d'artistes locals i el corretasques, demà dissabte la llotja i la trobada de feres del grup de Diables i diumenge, les entitats seràn les protagonistes amb diverses activitats de ball, música i teatre, entre d'altres.
El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha manifestat que les entitats "ja tenien ganes de tornar a fer activitats per la festa major d'hivern" i ha destacat que cal continuar celebrant la festa amb respecte i amb les restriccions provocades per la pandèmia.

El regidor també ha destacat que, en el marc de la Festa Major i del Dia Internacional de les Dones, s'obre la plaça del 8 de març amb un programa ampli d'activitats. Solà ha manifestat que el nou espai públic "donarà vida a Centre Vila" i és una actuació que s'emmarca en el projecte del nou Museu de Sata Perpètua.

Programació divendres

L'exposició Col·lectiva de Festa Major d’Hivern s'inaugura avui a les 8 de la tarda . Es tracta d’una proposta sota el títol d’Inacabats. Exposició en obres. Segons informen des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua, s’han inscrit vint-i-cinc artistes que mostraran les seves diferents propostes que volen reflexionar sobre el fet que les obres artístiques que no s’acaben ja no són descuit artístic, sinó art en si mateix.

Moguda Perpètua ho té tot preparat per a una nova edició del Corretasques. Serà avui a partir de les 20.30 hores. L’entitat juvenil ha preparat un total de deu parades durant el recorregut que s’iniciarà al parc Central. Els tiquets es poden adquirir, mentre hi hagi disponibilitat, al bar Bike a un preu de 12 euros. El Correstasques anirà acompanyat de música en directe a càrrec de la Xaranga Ho peta. La festa finalitzarà a CAM Bernades amb una nit de DJ fins a les sis del matí. L’entrada a l’equipament és gratuïta i l’aforament és limitat. L’entitat ha volgut recordar que el tiquet del Corretasques no assegura l’accés al CAM. L’activitat està adreçada a majors de divuit anys.

Dissabte

L' avinguda de l'Onze de setembre acollirà una vintena d’expositors amb material relacionat amb el motor a més dels vehicles clàssics entre les 9 i les 15 hores. Serà a la divuitena edició de la llotja de Vehicles antics i clàssics.

Els Joves Diables de Santa Perpètua tornen als carrers del municipi després de gairebé dos anys sense poder celebrar un correfoc o una trobada de bestiari. Aquesta Festa Major d’Hivern, el grup recupera una de les festes més populars que tindrà lloc el dissabte 5 de març a partir de les 20 hores a la plaça de la Vila.

Els diables de Santa Perpètua estaran acompanyats per la Colla els Torrat amb el Moll Fer. La plantada arrencarà des de la plaça de la Vila i recorrerà els carrers Pau Claris, avinguda de Barcelona, Passeig de la Florida i finalització a la rotonda de la font. L’Ajuntament de Santa Perpètua ha publicat un ban sobre les mesures de seguretat que cal prendre per al bon desenvolupament del Correfoc.

Diumenge 

Les entitats de ball de Santa Perpètua tornen als escenaris per mostrar les seves exhibicions després de molts mesos sense poder actuar. Ho faran a diversos espais del municipi per evitar la concentració de públic.

Arts Humanes i Urban Dance ballaran al parc Central a partir de les 12 h omplint de colors i ball urbà l’anfiteatre del parc. Moguda Country oferirà Country catalan style a la Rambla una mica més d’hora, a les 10.30 mentre que l’Agrupació Sardanista ha preparat una audició de sardanes amb la Cobla Sabadell a la plaça de Francesc Macià a les 11.30 hores.

El Comitè Feminista de Santa Perpètua convoca el diumenge 6 de març al parc dels Països Catalans a partir de les 11 hores un taller de pancartes. Una hora després tindrà lloc un debat sobre com ha afectat la covid-19 a les dones i a les 13 hores una concentració i lectura del manifest. Durant l’acte també es farà el sorteig d’una panera. El comitè participarà el 7 de març en una marxa de torxes a Terrassa i el 8 de març a la manifestació de Barcelona.

El Grup de Teatre Tàndem, en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, porta al Teatre del Centre Parroquial l’obra professional Cabezas de cartel el 6 de març a les 18 hores.

El músic, compositor i cantautor perpetuenc Hugo Arán actuarà el dia 6 de març al Restaurant Can Perico a les 19 h. Serà una actuació relacionada doblement. D’una banda amb la Festa Major d’Hivern i de l’altra, amb l’exposició de l’artista brasilera Aline Costa Florescer que es pot veure a l’establiment. Hugo Arán aportarà els seus temes influenciats per ritmes brasilers com la bossanova, el baiâo, la zamba o el jazz.

Dilluns

A partir de les 13 hores a la nova plaça del 8 de març lectura del manifest institucional del 8M; l’actuació de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), que oferirà un espectacle de dansa i el concert de la cantant Gigi McFarlane, amb la veu de les Dones.En cas de pluja l'acte es portarà a terme en el Centre Cívic El Vapor. 


Foto: El Grup de Diables retorna amb la plantada de feres / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]