hola

La segona sessió de les XII Jornades del Cercle de Recerques i Estudis de Mogoda (CREM) sobre Perpetuencs als tribunals militars franquistes 1939-1945 tindrà lloc avui a les 19.30 h al Centre Cívic El Vapor. Aquesta serà la segona de quatre sessions i constarà de dues ponències que explicarà el coordinador de la secció d'història del CREM, Ernest Vilàs. Una és de la historiadora de l'art i membre del CREM, Núria Rius sota el títol Xarxa concentracionaria i penitenciaria franquista. I l'altra és el Treball de recerca de Batxillerat de l'Emely Carretero Els camps d’extermini nazi: els casos Forns, Rovira i Sabatés.

El coordinador de la secció d'història del CREM, Ernest Vilàs, ha explicat que cap de les autores podrà estar present. Núria Rius va morir a finals de l'any passat però va deixar el tema preparat. El treball realitzat per la Núria Rius exposarà com les persones que es capturaven o tornaven cap al seu municipi havien de passar per un camp on les autoritats feien investigació i decidien si se'ls jutjava o no.

D'altra banda, Vilàs ha afirmat que s'ha volgut també donar visibilitat a un treball de recerca molt ben fet per part d'una jove perpetuenca, l'Emely Carretero. Vilàs ha volgut puntualitzar que durant les jornades es parlarà de les situacions de repressió i agressions viscudes per les dones republicanes que van ser moltes.


Foto: Un moment de la primera sessió de les Jornades del CREM que es van inaugurar l'11 de març / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'
30 Nov 2023 14:01 - RedaccióTàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'

El Grup de Teatre Tàndem amb l'obra Un cop a l'any ha rebut diferents premis i nominacions a diferents [ ... ]

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]