hola

La segona sessió de les XII Jornades del Cercle de Recerques i Estudis de Mogoda (CREM) sobre Perpetuencs als tribunals militars franquistes 1939-1945 tindrà lloc avui a les 19.30 h al Centre Cívic El Vapor. Aquesta serà la segona de quatre sessions i constarà de dues ponències que explicarà el coordinador de la secció d'història del CREM, Ernest Vilàs. Una és de la historiadora de l'art i membre del CREM, Núria Rius sota el títol Xarxa concentracionaria i penitenciaria franquista. I l'altra és el Treball de recerca de Batxillerat de l'Emely Carretero Els camps d’extermini nazi: els casos Forns, Rovira i Sabatés.

El coordinador de la secció d'història del CREM, Ernest Vilàs, ha explicat que cap de les autores podrà estar present. Núria Rius va morir a finals de l'any passat però va deixar el tema preparat. El treball realitzat per la Núria Rius exposarà com les persones que es capturaven o tornaven cap al seu municipi havien de passar per un camp on les autoritats feien investigació i decidien si se'ls jutjava o no.

D'altra banda, Vilàs ha afirmat que s'ha volgut també donar visibilitat a un treball de recerca molt ben fet per part d'una jove perpetuenca, l'Emely Carretero. Vilàs ha volgut puntualitzar que durant les jornades es parlarà de les situacions de repressió i agressions viscudes per les dones republicanes que van ser moltes.


Foto: Un moment de la primera sessió de les Jornades del CREM que es van inaugurar l'11 de març / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]