hola

Avui tindrà lloc la quarta i darrera sessió de les XII Jornades del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) sobre Perpetuencs als tribunals militars franquistes 1939-1945. En aquest cas també tindrà lloc al Centre Cívic El Vapor a partir de les 19.30 h.

La sessió d'avui serà diferent a les anteriors ja que es tracta d'un format diferent, serà una taula rodona on es parlarà de dos perpetuencs a través de familiars. Concretament, es parlarà de Jaume Fadó Rovira, la CNT en estat pur, que explicarà la seva besnéta Núria Delgado Fadó i l’altre protagonista serà Joan Llonch Cot, el fals maquí, amb la veu del seu fill Arcadi Llonch. El moderador de la taula serà l'historiador i membre del Centre d'Estudis Ignasi Iglesias, Pau Vinyes.

El coordinador de la secció d'història del CREM, Ernest Vilàs, ha avançat que la sessió d'avui serà una conversa entre familiars de dos homes perpetuencs de la CNT que van estar empresonats.Seran dues visions una mica diferents perquè Núria Delgado ha conegut la història del seu besavi a través d'un treball i en canvi l'Arcadi Llonch la va viure en primera persona, com ha matisat Vilàs, que ha explicat que hi ha expedients militars als quals el CREM no ha pogut accedir perquè no formen part del llistat que ha catalogat l'Arxiu Nacional de Catalunya. Entre ells hi ha d'haver un de Joan Llonch que també va ser acusat de pertànyer als maquis.


Foto: El CREM clausura avui al Vapor les XII Jornades / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]