hola

Demà dissabte Santa Perpètua viurà una nova Diada de Sant Jordi en la qual participaran una trentena de paradetes de llibreries, floristeries, entitats i formacions polítiques. La Fira estarà muntada des de les 10 del matí i fins a les 19 hores a la pista exterior coberta d'Esports a causa de la previsió de pluja i amb la intenció de poder celebrar la festa.

Organització i participants esperen poder celebrar la Diada després de dos anys marcats per la pandèmia que al 2020 va impedir la celebració i, al 2021, les restriccions imposades van traslladar-la a l’aparcament de l’avinguda de l’Onze de Setembre amb el carrer de Puig i Cadafalch amb un nombre de parades molt menor a l’habitual.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha destacat l'àmplia participació de paradetes en aquesta edició.

En el marc de la Diada de Sant Jordi, la Regidoria de Cultura farà públic demà a les 17 hores, al Casal Cívic, el veredicte dels Premis Primavera 2022 que arriben a la 31a edició i en els quals hi han participat 800 alumnes de tots els centres educatius de Primària i Secundària de Santa Perpètua. El certamen ha vist com s’incrementaven respecte a edicions anteriors els relats d’ESO i de Batxillerat. El jurat entregarà tres premis per cada categoria i també preveu mencions especials. Els Premis Primavera són una de les activitats incloses en la Programació Estable que ofereix l’Ajuntament de Santa Perpètua als centres educatius des de tercer de Primària fins a segon de Batxillerat i una de les que té major participació. Enguany s’ha registrat una quarantena de textos més en aquest certamen, respecte l’anterior edició.

Marçal Solà ha destacat que la qualitat dels textos presentats als Premis Primavera també ha anat cada any en augment.

Biblioteca

La Biblioteca Municipal Josep Jardí finalment es quedarà a l'equipament que obrirà només la Sala Infantil i a l'Espai 2 seguirà amb el sistema estrenat l’any passat, on tindrà en exposició llibres novetat de Sant Jordi que els usuaris podran veure i emportar-se’ls. L'horari de la Biblioteca serà de 9.30 a 14h. A partir de les 18 h al Casal Cívic ha previst la festa cloenda dels Biblioaventurers que inclou un contacontes relacionat amb La llegenda de Sant Jordi i altres rondalles d’arreu del món que anirà a càrrec de la companyia Sensedrama. Tots els infants i adolescents que han assolit el repte lector rebran el seu premi, una samarreta commemorativa que els identifica com a Biblioaventurers 2022, i entre les persones que han acabat el repte de Biblioaventurers+ es sortejarà un Smartbox.

El regidor de Cultura ha destacat també la tasca tan important que desenvolupa la Biblioteca entre tota la ciutadania i especialment amb l'hàbit lector.

L'Ajuntament de Santa Perpètua també disposarà d'una parada on la ciutadania podrà adquirir publicacions editades pel Consistori.


Foto. Una trentena de parades pariticiparan a la Fira de Sant Jordi / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]