hola

Itinerart ha tornat a mostrar com les arts poden estar connectades i son per a tothom. La proposta de l’Escola Municipal de les Arts (EMA) va tenir lloc aquest dissabte 14 de maig a l’espai Granja Soldevila amb activitats relacionades amb la música, la dansa, l’expressió i la creació, entre d’altres, i tot entorn al concepte d’interconnectivitat. El matí es va desenvolupar amb una bona afluència de públic que no només va poder visitar exposicions i assistir a actuacions sinó que també va poder participar de diverses propostes comunitàries.

Les danses de l’escola van oferir diverses actuacions com Intersom, una mirada sobre la xarxa d’existències i vida que és l’aigua com a metàfora de connexió i interdependència. Puntes, piano en directe i audiovisuals es van ajuntar donant forma a una coreografia que va fer reflexionar aquesta interconnexió amb el planeta Terra.

Una altra proposta va ser Ecosistema: tota prosperitat és mútua, de les danses amb Laboratori de la gent gran entorn a la figura simbòlica de l’arbre, metàfora de la vida, el llinatge, l’intercanvi l’arborescència del coneixement. Aquest espectacle intergeneracional va rebre l’aplaudiment dels assistents, que a més, van rebre llavors per plantar amb missatges sobre la cura del planeta com a connexió amb les persones.

Entorn a la interconnectivitat van realitzar-se també altres propostes i xerrades i les exposicions van comptar també amb una bona afluència de visitats. La façana de l’edifici principal de l’EMA va acollir també una exposició de fotografia que mostrava, entre d’altres, la connexió entre l'alumnat i les diferents disciplines que s’hi treballen a l’EMA.

Els tallers participatius de claqué i flamenc van tenir molt bona acollida, entre deu i quinze persones s’hi van inscriure i participar amb dues professionals com la Clara Martínez en claqué i Aina Núñez en la proposta de flamenc que no només van fer gaudir els participants sinó també a tothom que veia com es feia.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà i el director de l’EMA, Eliseu Ribes, van realitzar parlaments per inaugurar formalment Itinerart. En el seu discurs, Isabel Garcia va expressar que Itinerart és una proposta d’art comunitari tot destacant la tasca de l’EMA en la seva visió integradora.

El director de l’EMA, Eliseu Ribes, va indicar que l’emplaçament de la Granja va funcionar bé malgrat que podria no semblar tant atractiu com el Castell de Can Taió, on es va realitzar la primera edició. Tot això Ribes explica que una de les apostes de l’EMA és anar provant noves experiències.Ribes també va destacar la implicació de l’alumnat de l’escola, del professorat i del públic participant.


Foto: Alumnes de dansa ballant davant d'una videocreació / Josep Cano




0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]