hola

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua organitza el 18 de maig la xerrada Descoberta de les darreres excavacions a Santiga, a càr­rec de l’arqueòleg Esteve Nadal d’Antequem SL. Aquesta empresa va realitzar entre els mesos de novembre i desembre de 2021 una intervenció arqueològica del pati interior del conjunt monumental de Santiga. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor. L’entitat Amics de Santiga va proposar fer prospeccions arqueològiques en el marc del procés participatiu Proposa i Decideix en inversions municipals i va ser una de les propostes més votades per la ciutadania.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha licitat per un import de gairebé 470.000 euros, IVA inclòs, i un període d’execució dels treballs de vuit mesos la segona fase de la rehabilitació de Santiga. Una empresa s’ha presentat a la convocatòria que està a punt d’adjudicar-se. L’actuació comprèn la rehabilitació del pati interior i de la rectoria.

L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat ha concedit una subvenció per aquesta actuació per un import de 154.107 euros.  L’import restant se sufragarà mitjançant l’aportació de l’Ajuntament de Santa Perpètua i la col·laboració d’empresariat, comerç i ciutadania a través de patrocinis i donatius. Amics de Santiga ha iniciat una campanya de mecenatge per recollir les aportacions dels diferents sectors de la societat, especialment de l’empresariat, mitjançant convenis de patrocini.


Foto: Les excavacions a Santiga es van realitzar entre els mesos de novembre i desembre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]