hola

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua organitza el 18 de maig la xerrada Descoberta de les darreres excavacions a Santiga, a càr­rec de l’arqueòleg Esteve Nadal d’Antequem SL. Aquesta empresa va realitzar entre els mesos de novembre i desembre de 2021 una intervenció arqueològica del pati interior del conjunt monumental de Santiga. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor. L’entitat Amics de Santiga va proposar fer prospeccions arqueològiques en el marc del procés participatiu Proposa i Decideix en inversions municipals i va ser una de les propostes més votades per la ciutadania.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha licitat per un import de gairebé 470.000 euros, IVA inclòs, i un període d’execució dels treballs de vuit mesos la segona fase de la rehabilitació de Santiga. Una empresa s’ha presentat a la convocatòria que està a punt d’adjudicar-se. L’actuació comprèn la rehabilitació del pati interior i de la rectoria.

L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat ha concedit una subvenció per aquesta actuació per un import de 154.107 euros.  L’import restant se sufragarà mitjançant l’aportació de l’Ajuntament de Santa Perpètua i la col·laboració d’empresariat, comerç i ciutadania a través de patrocinis i donatius. Amics de Santiga ha iniciat una campanya de mecenatge per recollir les aportacions dels diferents sectors de la societat, especialment de l’empresariat, mitjançant convenis de patrocini.


Foto: Les excavacions a Santiga es van realitzar entre els mesos de novembre i desembre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]