hola

Moguda Escènica, el Festival d’arts de Santa Perpètua, torna a celebrar-se recuperant l’essència de les seves primeres edicions després que l’any passat es realitzés adaptat a les mesures preventives Covid-19.

El parc Central tornarà a ser el punt de trobada de la música, el teatre, el circ i el cinema entre el 22 de juny i el 15 de juliol. Moguda Escènica inclou la Central Musical, Arts al Carrer i Cinema a la fresca. El tret de sortida serà avui amb un concert commemoratiu de l’Escola Barcanova al Castell de Can Taió. El festival continuarà dijous 30 de juny amb la Central Musical i l’actuació de Koko-Jean & The Tonics, una proposta plena de soul, ritme i groove. Aquesta banda està formada per Koko-Jean, Anton Jarl, Victor Puertas i Dani Baraldés, quatre dels músics més aclamats per la crítica de l’escena barcelonina. L'amfiteatre del parc Central serà el seu escenari a partir de les 22 hores.

Hugo Arán, cantant i compositor perpetuenc, pujarà també a l’escenari del Moguda Escènica per presentar el seu darrer disc Extinciones y sus causas, amb quinze cançons en quatre idiomes diferents que parlen sobre la integració, el medi ambient o les tecnologies però també de l’amor i el futur. Hugo Arán actuarà el 7 de juliol a les 22 hores, al parc Central.

La darrera serà el 14 de juliol amb la banda The Goliards Collective, al mateix lloc i hora que la resta de les propostes de la Central Musical. Aquesta formació fundada al Taller de músics torna a actuar a Santa Perpètua per presentar-nos les seves versions amb sons jamaicans de peces de jazz i swing, però també dels Beatles, Madonna o Alicia Keys. Un dels seus components és perpetuenc.

A part de La Central Musical, Moguda Escènica inclou també Arts al carrer. Aquesta edició inclou l’espectacle itinerant Rum Rum de la companyia Xip Xap teatre. La proposta és una cursa de cotxes on passarà de tot. Un conductor malvat, un científic boig i un speaker esportiu transformat en mecànic animarà amb la seva performance el veïnat que vulgui acompanyar-los, des de la plaça de la Vila i fins al parc Central a partir de les 19.30 hores, el divendres 1 de juliol. En acabar aquest espectacle li seguirà la companyia Nom provisional amb Qui Cu Qui Què Quina. Embolics, bicicleta, cercles, un espectacle que farà descobrir al públic nous mons en la melodia que sona quan dues persones estan connectades.

El Moguda Escènica està també concebut amb la presència del setè art i per això, es programen dues sessions de Cinema a la fresca en col·laboració amb el Cineclub Cisco Mosenya i amb propostes per a un públic familiar a l’aire lliure. El 8 de juliol es projectarà Padre no hay más que uno 2 i Yesterday, el 15 de juliol.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha mostrat la seva satisfacció per tornar a realitzar el Moguda Escènica al parc Central després d’uns anys complicats però que “no han impossibilitat que es fes adaptat a les circumstàncies”. Solà ha destacat que dos dels grups de la Central Musical són locals o amb membres de Santa Perpètua i que "era adient buscar aquest plus per agraïr a la gent del municipi".

El regidor de Cultura anima la ciutadania a participar de les activitats culturals i gratuïtes del Moguda Escènica que també tindran lloc el divendres 1 de juliol. "Tindrem dos espectacles, un itinerant, que és una mica de teatre i un amb aeris, ambdós per a un públic més familiar" ha detallat Marçal Solà. Sobre el cinema a la fresca, Solà ha recordat que té molta tradició al municipi i és possible gràcies al Cineclub Cisco Mosenya.

El tret de sortida de Moguda escènica serà avui a les 19 h amb un concert commemoratiu de l’Escola Barcanova al Castell de Can Taió. El regidor de Cultura ha explicat que és un concert de l'orquestra de Cambra de Terrassa i que les entrades es poden comprar al restaurant Granja Soldevila.


Foto: Concert de l'EMA en una edició anterior del Moguda Escènica / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]