hola

Aquest dimarts 21 de juny han començat les obres de la segona fase de la rehabilitació dels edificis annexes a l’església de Santiga.

L’Ajuntament ha adjudicat el projecte a l’empresa Construcciones y Mejoras SA Tor­re per un import de 425.000 euros.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha explicat que les obres preveuen “la rehabilitació del que era la casa del rector” i afegeix que “principalment es tracta de rehabilitar l’estructura perquè sigui segur el seu accés”. L’edil ha informat que aquest espai “esdevindrà un equipament cultural del municipi on tindrà un paper important la participació de les les entitats, en concret Amics de Santiga, amb qui estem treballant per aconseguir fons per a la rehabilitació d’aquest espai”.

Posteriorment, en altres fases, s’omplirà de contingut i s’equiparà aquest espai. L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va concedir una subvenció per aquesta actuació, per un import de 154.107 euros. Amics de Santiga, amb el suport de l’Ajuntament, també ha posat en marxa una campanya de mecenatge per recollir les aportacions dels diferents sectors de la societat, especialment de l’empresariat, mit­jançant convenis de patrocini.

Santiga serà un dels espais descentralitzats del futur Museu del treball i la Indústria Viva (MTIV) i en un primer moment disposarà d’un audiovisual que explicarà la història i importància de Santiga, segons ha explicat el regidor de Cultura.

El conjunt parroquial de Santiga està inclòs al Catàleg de Patrimoni del Pla Especial de protecció del patrimoni arquitectònic de Santa Perpètua.


Foto: Es rehabilitarà la casa del rector / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]