hola

Les colles de Castellar, Barberà i Ripollet acompanyaran el Grup de Diables de Santa Perpètua en una nova edició del Correfoc de la Festa Major. Enguany serà especial perquè la colla perpetuenca celebra el seu 25è aniversari, que va fer el 2021, i ha anunciat que portaran una proposta nova i amb sorpreses.

L’activitat començarà a les 22 hores a la plaça de la Vila on ja hi haurà les primeres sorpreses com ara la presència de trabucaires. Els focs i la llum transcorreran per un recorregut una mica diferent al d'altres anys. Des de la plaça de la Vila caminarà cap als carrers de Pau Claris, Rafael de Casanova, Doctor Robert, la plaça Nova, els carrers de Frederic Soler i de Pau Casals, la Rambla, els carrers de Santa Maria i Joan Fiveller. El Correfoc finalitzarà a la plaça de Francesc Macià on les colles participants faran l’esclat final.

El president del Grup de Diables de Santa Perpètua, Jordi Vives, ha expressat que per celebrar l'aniversari han volgut convidar a les colles amb les que han tingut més relació i altres novetats al municipi com la presència de trabucaires o un inici diferent.Actualment, el Grup de Diables de Santa Perpètua compta amb un nou grup de tabals provinent del grup Santuka de l'EMA i amb les noves incorporacions són 50 membres, una xifra rècord, segons afirma Jordi Vives.

L’Ajuntament de Santa Perpètua recorda que per participar activament al Correfoc cal prendre mesures de seguretat com portar roba vella de cotó (pantalons llargs i camisa de màniga llarga); portar el cap cobert amb un barret o un mocador i sobre tot, no agafar mai una carrutxa de terra, encesa o apagada i, sobre tot, fer cas a les indicacions dels diables. Com que hi haurà trabucaires aquelles persones que vulguin anar-hi al darrere, se'ls recomana portar taps per a les oïdes.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha publicat un ban en el qual informa a la ciutadania de les recomanacions i obligacions del veïnat i de les propietats dels establiments per on es desenvoluparà aquest dissabte el Correfoc de Festa Major per tal de garantir la seguretat de persones i béns i evitar incidents. El Consistori recorda l’obligatorietat de protegir amb cartrons els aparadors i les vidrieres ubicades en l’itinerari del correfoc, per tal d’evitar cremades en vidres, marbres i altres materials. Per això, ha posat a l’abast de la ciutadania cartrons, que es poden recollir fins a aquest divendres, de 8 a 14.30 hores a l’Ajuntament.

El president del Grup de Diables de Santa Perpètua anima tothom a participar activament en el correfoc de dissabte i apunta que alhora de cremar foc ho faran les quatre colles al mateix temps.


Foto: El correfoc finalitzarà a la plaça de Francesc Macià / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]