hola

El periodista i escriptor Xavier Bosch va inaugurar ahir el curs de l’Aula d’Extensió Universitària (AEU) de Santa Perpètua amb un ple absolut a l'Aula Vapor. La seva ponència sobre Periodisme en temps dels telèfons intel·ligents va deixar alguns titulars com que "el diari de paper té els anys comptats" i que la nova manera de consumir informació "ha obert noves oportunitats d'accés a més informació".

Abans de la conferència va tenir lloc l'acte oficial d'inici del curs amb el coordinador acadèmic del programa Universitat a l’Abast de la Universitat Autònoma de Barcelona, Tomàs Peire; l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el regidor de Cultura, Marçal Solà, i la presidenta de l'AEU, Maria Rosa Rovira.

Xavier Bosch va expressar com ha canviat la rutina del periodista i del lector de diaris que ara rep missatges més curts de menys profunditat i fora de context. Actualment el 90% dels diaris digitals es llegeixen a través dels mòbils, va assegurar. Entre les virtuts del nou periodisme digital, Xavier Bosch destaca que la informació que es genera a través de blogs socials ha fet aparèixer temes als diaris tradicionals que a vegades per connivència entre premsa i poder quedaven amagats a la llum pública.

Un dels inconvenients d'aquesta nova manera d'exercir el periodisme és, segons Bosch, que l'èxit de la notícia i del diari es comptabilitzat amb clics i això provoca titulars massa cridaners. A més, amb tantes opcions, el lector ha de fer un exercici per saber triar el gra de la palla. Per la seva part, la presidenta de l'AEU de Santa Perpètua, Maria Rosa Rovira, ha expressat que enceten aquest nou curs "amb il·lusió i esperança i amb ganes de superar com ja va passar el curs anteior el llindar històric d'inscripcions". Maria Rosa Rovira ha informat que encara es poden fer les inscripcions per al curs 2022-2023 de l'AEU.

 

Foto: Xavier Bosch durant la seva ponència inaugural / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]