hola

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua confia en inaugurar el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) durant el primer trimestre del proper any. Una delegació municipal encapçalada per l'alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Cultura, Marçal Solà, han visitat les obres d'adequació de la primera planta del Vapor que ja han finalitzat. El projecte es va adjudicar a l'empresa Tecni Ruval per un import de gairebé 400.000 euros. Aquesta planta acollirà la col·lecció del MTIV.

El regidor de Cultura després de la visita ha informat que "estem acabant de decidir les dates per poder inaugurar tot el Complex del Vapor no només el Museu". Solà ha manifestat que ara manca instal·lar la col·lecció del Museu i les obres d'adequació de la nau petita del Vapor, l'antic centre cívic, que acollirà una sala d'exposicions temporals, una sala-taller vinculat al museu, i el despatx de direcció i sala de consulta. En aquest sentit ha explicat que "són espais que han de ser propis del museu i creiem que el millor lloc és que estiguin a la nau petita just al costat del museu per poder fer les activitats vinculades"

La delegació municipal també va visitar la caldera que recentment ha estat restaurada i ha informat que ara resta pendent una petita obra consistent en la rehabilitació de la part exterior de la sala de la caldera

El regidor de Cultura ha recordat que ja es va adjudicar la producció museogràfica que anirà a la primera planta del Vapor. L'empresa Expomon Produccions i Muntatges SL s'encarrega d'aquest projecte per un import de 440.314,44 euros. Aquesta producció inclou tasques de fabricació, subministrament, muntatge i instal·lació, així com les arts finals de creació de continguts, traducció lingüística i disseny gràfic previstes en el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) i destinades a les dependències del Vapor Aranyó i la Granja Soldevila, els treballs de senyalització que formen part del projecte així com el subministrament i instal·lació de tot el material audiovisual. D'altra banda, fa un mesos l'empresa Enginyeria de Sistemes Audiovisuals SL, adjudicatària del projecte, va iniciar la producció dels sis audiovisuals del futur Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) de Santa Perpètua. Els treballs consisteixen en la documentació, guionatge, gravació, edició i postproducció d'imatges i de so de les sis produccions audiovisuals previstes: Família productora vs. família consumidora; Cosiu o escriviu; El treball col·lectivitzat (1936-39); Quin futur té el treball?; Granja Soldevila: una fàbrica d'aliments; i Santiga medieval. El cicle anual de la pagesia tradicional. Els quatre primers audiovisuals es projectaran a l'edifici del Vapor; el cinquè, a la Granja Soldevila; i el sisè, a l'espai de Santiga. Els sis treballs, que es van adjudicar per un import de 36.275,80 euros, formen part de la primera fase d'audiovisuals que disposarà el futur museu. El projecte turístic industrial del Vapor Aranyó i Centre d'Indústria Viva de Santa Perpètua de Mogoda inclou la rehabilitació de la nau gran del Vapor Aranyó, una antiga fàbrica tèxtil que va donar lloc a la industrialització inicial del municipi; la nau màquina de Vapor, que és un petit annex a l'edifici; el pati de la fàbrica i l'entorn exterior a l'edifici, ubicat al barri de Centre Vila. El Vapor esdevindrà un centre de turisme industrial amb el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), que també tindrà com a centres radials, la Granja Soldevila i l’església de Santiga, amb la rehabilitació actual de la Rectoria. L'oferta de turisme industrial inclourà l’organització d’actes, activitats, exposicions temporals i visites a indústries punteres del municipi, perquè ensenyin el seu procés de producció.

Aquest projecte compta amb una inversió de 3.233.971,12 euros, dels quals 1.361.560,64 euros provenen de la subvenció de la Unió Europea a través del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER) i 600.000 euros de la Diputació de Barcelona. La resta es sufraga amb recursos municipals.


Foto: Una delegació municipal ha visitat l'estat de les obres del nou Museu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]