hola

Les obres de rehabilitació de la rectoria de Santiga, que s’executen en l’actualitat, deixaran oberta al públic una part de la planta baixa que disposarà d’una nova sala d’exposicions. Els treballs pretenen consolidar tot el conjunt annex a l’església amb l’objectiu que disposi de les condicions necessàries per poder realitzar les prospeccions arqueològiques en el seu interior amb tota seguretat. Una delegació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Isabel Garcia; el regidor de Cultura, Marçal Solà; el primer tinent d’Alcaldia, Adelino Macías; el mossèn de Santa Perpètua, Mario Jurado; i el president d’Amics de Santiga, Xavier Gispert; van visitara finals de novembre l’estat de les obres. L’Ajuntament va adjudicar el projecte a l’empresa Construcciones y Mejoras SA Torre per un import de 425.000 euros. L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 154.107 euros. Amics de Santiga també porta a terme una campanya de micromecenatge per a la recaptació de fons per a aquesta actuació sota el lema A la casa del rector, hi cap tothom. Recuperem-la plegats!

El regidor de Cultura va explicar que “les obres estan molt avançades” i podrien finalitzar el 31 de desembre. El projecte també permetrà “seguir fent prospeccions arqueològiques” ja que es consolidarà les edificacions annexes amb l’objectiu que es pugui “treballar amb seguretat”. L’edil destaca “l’interès arqueològic” d’aquest espai i recorda que la dar­rera actuació ja va determinar la probabilitat de l’existència d’una vila romana sota aquest conjunt monumental. Ara, l’Ajuntament treballa en la redacció d’un Pla Director de Prospeccions Arqueològiques. El resultat d’aquestes excavacions i el seu inte­rès arqueològic determinaran com actuar en les obres pendents en el complex, segons va assenyalar Solà que també va destacar que l’actuació es realitza sent “el més fidel a la realitat històrica”. Durant la visita es va explicar que s’han desmuntat les teules, s’han netejat i aquelles que no estan trencades es tornaran a col·locar. Santiga serà un dels espais descentralitzats del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV).


Foto: Un moment de la visita al projecte de rehabilitació de la rectoria / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]