hola

El perpetuenc Jesús Ávila Granados ha publicat una nova novel·la històrica La quimera del agua, editada per Usagi editorial. En aquesta ocasió, Ávila s'ha centrat en la ciutat de Manresa durant el segle XIV quan la capital del Bages era la segona localitat més important de Catalunya.

L'escriptor ha pres com a referència la història de la Manresa medieval i la construcció de la Séquia, un canal de més de vint-i-sis quilòmetres que desviava part del cabal del riu Llobregat, i aprofita per donar a conèixer temples, fortificacions, obres hidràuliques, masies i espais naturals transformats per l'aigua. Jesús Ávila ha creat un personatge fictici que fugint de la Inquisició explica en primera persona tots els problemes que patia la ciutat bagenca en aquells temps.

Ávila ha explicat que ha considerat que una novel·la històrica era millor per captivar el lector sobre la història de Manresa al segle XIV.Santa Perpètua de Mogoda també surt al llibre, ja que a Mogoda es fabricaven cordes que es van encarregar per a les obres de reconstrucció de la seu de Manresa, segons ha matisat Jesús Ávila.

En el llibre, l'escriptor també tracta sobre un tema molt important a la comarca del Bages com és la cultura del vi i el sistema de tines que s'han fet servir per elaborar vins des de l'Edat Mitjana.Jesús Ávila ha comentat que els seus llibres sempre transmeten un missatge de felicitat i ha apuntat que està pensant a escriure un manuscrit centrat en Santa Perpètua.


Foto: Jesús Ávila fotografiat amb la seva darrera novel·la a Ràdio Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]