hola

L'exposició Signes i escriptures, de la Fundació Suñol, es podrà visitar a l'Espai 1 de La Granja Espai Cultural fins el 26 de febrer. La mostra, que recull 25 obres de diferents artistes contemporanis, es va inaugurar el divendres 13 de gener amb la presència de l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el gerent de la Fundació Suñol, Jaume Brunet, el comissari de l'exposició Xavier de Luca i el cap de l'Àrea de Difusió artística de la Direcció general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Joan Antoni Martínez.

Aquesta exposició col·lectiva produïda per la Fundació Suñol pretén emfatitzar el paper del signe i l’escriptura en les arts plàstiques de la segona meitat del segle XX. 'exposició es divideix en quatre apartats i evoluciona del signe més indesxifrable a l'escriptura més llegible. La mostra recull una selecció d’obres de la Col·lecció Suñol Soler, que inclou treballs d’artistes com Antoni Tàpies, Robert Llimós, Giuliano Menegon, Joana Cera, Eduardo Chillida o Fina Miralles, entre d’altres.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que "és una exposició de molta qualitat que vol endinsar-nos en la història de la presència dels signes i les escriptures en les obres d'art, especialment de la segona meitat del segle XX". L'alcaldessa també va manifestar que la visita guiada del comissaria havia estat "molt interessant". Per últim va agrair al Departament de Cultura de la Generalitat i a la Fundació Suñol la possibilitat que municipis com Santa Perpètua puguin gaudir d'aquesta exposició itinerant que recull obres de reconeguts artistes contemporanis i va fer una crida a visitar l'exposició, especialment al jovent del municipi, per què pugui gaudir d'aquestes obres.

El cap de l'Àrea de Difusió artística de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat , Joan Antoni Martínez, va destacar que "és molt important que surtin aquestes obres i visitin el territori i que tothom pugui gaudir" i va explicar que un dels objectius del Programa d’Exposicions Itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya "és donar a conèixer l'art entre la ciutadania, l'entengui i el pugui gaudir"

El gerent de la Fundació Suñol, Jaume Brunet, va destacar que la Fundació Suñol, que disposa d'una col·lecció de 1.200 obres és una entitat privada sense ànim de lucre que va crear-se l'any 2002 amb l'objectiu de difondre la Col·lecció Suñol Soler i, al mateix temps, impulsar un projecte per afavorir la difusió i producció artística contemporània. Brunet també va destscar que "cal democratitzar l'art" i que programes com el del Departament de Cultura de la generalitat contribueixen a difondre artistes i obres per arreu del territori.

L'exposició, que es va inaugurar el divendres amb una visita guiada a càrrec del comissari Xavier de Luca, incorporarà activitats paral·leles com ara dues La Creativa, el 28 de gener i el 25 de febrer. Per a la primera, que anirà a càrrec de l’EMA, les inscripcions s’obriran properament al web municipal.


Foto: De Luca, Brunet, Martínez i Garcia, durant la inauguració de l'exposició / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'
30 Nov 2023 14:01 - RedaccióTàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'

El Grup de Teatre Tàndem amb l'obra Un cop a l'any ha rebut diferents premis i nominacions a diferents [ ... ]

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]